8 Haziran 2013 Cumartesi

BAVYERA USULÜ PATATES SALATASI

Authentic German Potato Salad (Bavarian Kartoffel Salat), from My "Mutti"

İPUÇLARI:Ben her zaman ölçüm olmadan, bellekten bu tarifi yaptık. Bu sefer, ben bu patates salatası tarifi koymak ne maddeler ölçmek için elimden geleni yaptım. Ben hala ihtiyaçlarınıza göre baharat ayarlamanız gerekir ki, söylemek zorundayım. Sana söylemem gereken bir kaç önemli şeyler olsa vardır -

    
* Yukon Altınları Bu salata için idealdir. Kızıl patates bunun için çalışmaz.
    
* Ben gördüğüm diğer Alman patates salatası tarifleri aksine, bu sıcak servis asla! Annem bu düşüncesiyle zayıf olur!
    
* Ayrıca, bu salata şeker bir şey var anlamına gelmez. Bu baskın olabilir çünkü, ciddi, biraz dereotu - Bu dereotu ince bir tat ile, sirke sadece hafif ekşilik (kırmızı şarap sirkesi benim için en uygun) ile, tuzlu tat anlamına da gelmektedir.
    
* Sen kırmızı soğan tadı istiyorum, ama yine, bu lezzet hakim olmamalıdır.
    
* Bacon önemlidir, ama onunla deli gitmez.
    
* Bu "denge" ile ilgili tüm ... iyi, sana göstereyim!
Sizin maddelerin hazırlık ile başlayın:Bir küçük kırmızı soğan, doğranmış (yaklaşık 1 su bardağı) ve pastırma 1/2 Lirası, (lardons) ince dilimlenmiş. Bu pastırma donmuş, dilimlenmiş. Bu çok daha kolay ve aşçılar olarak çözülme olacaktır.
Pastırma yağ 2 yemek kaşığı yaklaşık bir kağıt havlu ve rezerv drenaj, gevrek kadar pastırma pişirin. İnce pastırma doğrayın ve bir kenara koyun.
Yukon Altınları beş kilo kaynatın ve hatta boyut olarak onları tercih etmeye çalışın. Drenaj ve nerede için yeterli soğumaya bırakın ...

... Ben çok hızlı, size kabuğu patates için serin bir yol gösterecektir! Temiz bir çay havlu içinde, bir elinde bir patates tutun. Diğer elinizle, havlu sonuna kapmak ve uzak kabuğu ovmak - sadece böyle!
İşte oradalar - çıplak ve pişmiş. Tamam, patates lapa için overcook için dikkatli olun?
Büyük bir kapta, ben oldukça ince dilimler halinde sonra, yarısında patates kesilmiş - 1/4 "patates hala sıcak ... bu iyi.!
Ben kaşığı tuz (hiç sofra tuzu), taze kırık biber ve eşit sıcak patates üzerine sirke dökün ekleyin. Bu tüm bu lezzet absorbe yardımcı olacaktır!
Eğer prepped ettik malzemeyi ekleyin - soğan, pastırma bir dereotu ...

 
Pastırma yağ ve biraz tavuk suyu ekleyin ... (Benim ev yapımı tavuk suyu tükendi, ama "kutulu" ince)
Şimdi burada annem eklenen küçük bir sır madde var - Japon Pirinç Sirke 1/4 fincan. Evet! Bunu yapmak zorunda değilsiniz, ama onu uyum gibi büyüdüm. Bazı yağı (zeytinyağı bir nedenle, iyi çalışır .... ama bunu tercih ediyorsanız, denemek değil). Ekle 1/2 bardak bitkisel yağ ile başlayın. Ben şeker 1 çay kaşığı hakkında ekleyin. Şimdi, hafifçe karıştırın - patates ezmek yok. Nazik!
Neredeyse geldik. En zor kısmı yağ ve sirke oranı aşağı oluyor. Ben her seferinde bir miktar yağ ekleyin - en fazla 1 fincan. Ben patates bir parlaklık görmek istiyorum, ama onları petrol ve soupy yüzme istemiyorum. Mantıklı? Tat, lezzet ve tat biraz daha! Ben sirke sadece hafif bir ısırık gibi, ve doğru tadı kadar her seferinde biraz tuz ekleyin. Ben servis etmeden önce bu en az bir saat yapmak ister.
O şehir Monterey, California onu Şarküteri sahibi Annem, bu her sabah yaptı. Onun düzenli müşterileri o kadar kapmak olur, ve bir saat içinde satmak istiyorsunuz! Gerçek!
Alman Wiener Wurstl ile - Bu ben bu patates salatası yemek severim nasıl. In "Amerikan" Bu dana sosis olacaktır. Bu kadar lanetlemek iyi! Bu benim Oktoberfest Parti servis ne bir parçasıdır, ama yılın herhangi bir zamanında yiyebilirim.
Bu salata yapmak ve oda sıcaklığında servis yapın eğer annemin bellek onur. İyi soğuk, ama oda sıcaklığında en iyisidir. Bu üzerine dökülür au jus sos ile Mutti en domuz kızartma yapmak zorunda gidiyorum. Oh my! Bunu yaptık çünkü çok uzun yıllar oldu.
 
 I have finally made the decision to "sell out" and go against  my brothers, niece and son's desire to keep this recipe a secret-- and share my  Heirloom Recipe for Bavarian Style German Potato Salad! Trust me, this was something my family said I shouldn't do. But, you know--all of you readers of my little ole' blog are my friends. We're "family", don't you think, by now?

I've seen versions of "hot potato salad" that has sugar in it. Maybe that's a regional thing, but my Mutti was from Bavaria.  I'm being sincere, when I say that my Mutti's potato salad is the best I've ever tasted.  Her customers, from her delicatessen, would buy it freshly made, and it always sold out by lunch time.   Are you ready to make real German potato salad?

DISCLAIMER AND TIPS:
I have always made this recipe from memory, without measuring. This time, I did my best to measure what ingredients I put into this potato salad recipe.  I still have to tell you, that you need to adjust seasonings to fit your needs. There are a few important things I need to tell you, though--
  • Yukon Golds are perfect for this salad. Russet potatoes don't work for this.
  • Unlike other German potatoes salad recipes I've seen, this is never served hot! My mother would faint at that thought! 
  • Plus, this salad is not meant to have a lot of sugar in it.  It is meant to taste savory, with just a slight tartness of vinegar (red wine vinegar works best for me), with a subtle taste of dill-- seriously, just a little dill, because it can be overpowering.  
  • You want the taste of red onion, but again, it shouldn't dominate the flavor.
  • Bacon is essential, but don't go crazy with it. 
  • It's all about "balance" ... well, let me show you!
Begin with the prep of your ingredients:
One small red onion, diced (about 1 cup) and 1/2 pound of bacon, sliced thin (lardons). This bacon was sliced, frozen. It's much easier and it will thaw as it cooks.

Cook the bacon until crispy, drain on a paper towel and reserve about 2 Tablespoons of the bacon fat. Finely chop the bacon and set aside.

Boil five pounds of Yukon Golds and try to choose them even in size. Drain and allow to cool just enough to where...

... I will show you a cool way to peel potatoes, very fast!  Hold a potato in one hand, inside a clean tea towel. With the other hand, grab the end of the towel and rub the peel away-- just like that!

There they are-- naked and cooked. Be careful not to overcook the potatoes to mush, okay?

In a big bowl, I cut the potato in half, then into fairly thin slices-- about 1/4 ".  The potatoes are still warm...that's good!

I add kosher salt (never table salt), fresh cracked pepper and evenly pour the vinegar over the warm potatoes. This will help the absorb all that flavor!

Add your ingredients you've prepped-- onion, bacon an dill...

 Add the bacon fat and a little chicken stock... (I had run out of my homemade chicken stock, but "boxed" is fine)

Now here's a little secret ingredient my mother added-- about 1/4 cup of Japanese Rice Vinegar. Yep!  You don't have to do this, but I've grown to like her adaptation. Add some oil (olive oil doesn't work well, for some reason....but try it, if you prefer). Start with about 1/2 cup vegetable oil.  I add about 1 teaspoon of sugar.  Now, gently mix-- don't crush the potatoes. Gentle!

You're almost there. The trickiest part is getting the oil and vinegar ratio down. I add a little oil at a time-- no more than 1 cup. I want to see a sheen on the potatoes, but I don't want them swimming in oil and soupy. Make sense? Taste, taste and taste some more! I like just a gentle bite of vinegar, and I add a little salt at a time until it tastes right. I like to make this at least an hour before serving.

My mother made this every single morning, when she owned her Delicatessen in downtown Monterey, California.  Her regular customers would snatch it up, and it would sell out in one hour! For real!

This is how I love to eat this potato salad-- with German Wiener Wurstl. In "American" that would be veal sausages. These are so darn good! This is part of what I served at my Oktoberfest Party, but I could eat it any time of the year.

You would honor my mother's memory if you make this salad and serve it at room temperature. It's good cold, but room temperature is best. I am going to have to make Mutti's Pork Roast with au jus gravy that is poured over this. Oh my! It's been too many years since I've made that.

Read more: http://foodiewife-kitchen.blogspot.com/2009/11/my-muttis-german-potato-salad-with-nod.html#ixzz2VbUUvMCA
Under Creative Commons License: Attribution

PASTIRMALI ALMAN PATATES SALATASI

6-8 kişilik

MALZEMELER
6-8 orta balmumu patates
tuz
12 kalın dilim pastırma
1 büyük sarı soğan, soyulmuş ve ince dilimlenmiş
6 yemek kaşığı. beyaz şarap sirkesi
Taze çekilmiş karabiber
¼ bardak doğranmış taze maydanoz yaprakları

TALİMATI
1. "3" 2 tarafından soğuk su ile kapak, büyük bir pota patates koyun ve tuz cömert bir tutam ekleyin. Orta ısıyı azaltmak ve bir bıçak, 15-20 dakika ucuyla girince patates yumuşayıncaya kadar yavaşça kaynatın, orta-yüksek ateşte bir taşım kaynatın.

2. Bu arada, net, 10-15 dakika kadar orta ateşte büyük bir tavada pastırma pişirin. Kenara hale yağ ile tavada ayarı, kağıt havlu üzerine boşaltın. Büyük parçalar halinde pastırma Crumble.

3. Drenaj patates, süre kabuğu hala sıcak ve 1 "küpler halinde kesilmiş. Büyük bir sıcak servis tabağına içine patates koyun ve pastırma ve soğan ekleyin. Sıcak kadar orta-yüksek ısı ve ısı yağ pastırma ile tavada dönün. Dikkatlice sirke ve tuz ekleyin ve karabiber. patates karışımı üzerine sıcak sosu dökün ve iyi atmak. baharat ayarlayın. maydanoz ile süsleyin. sıcak servis yapın.

PATATES MANTISI

Son derece kolay ve basitliğinden beklenmeyecek kadar lezzetli bir tarif...
patateslerin üzeri kapanması lazım.

Malzemeler

5-6 adet orta boy patates
3 yumurta
1,5 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
5 kaşık un
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Patatesler haricinde kalan malzemeler çırpılır. Patatesler soyulup ince halkalar halinde doğranır. Doğranan patatesler çırpılmış malzemeye her iki tarafı da bulanacak şekilde batırılıp  yağlanmış tepsiye dizilir. Kalan malzeme üzerine dökülür. Fırında pişirilir.

Çıkınca kareler halinde kesilip üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.

Afiyet olsun.

PATATESLİ MAKARNA

Çok kolay ve doyurucu bir yemek  Özellikle evde yiyecek bir şey yoksa her evin temel besin kaynaklarını oluşturan makarna ve patates varsa kolayca hazırlanabilecek bir yemek.

Malzemeler

Yarım paket makarna
750 gr patates
250 gr tereyağı
1,5 yemek kaşığı salça
Yarım yemek kaşığı pul biber
250 gr yoğurt
Tuz

Yapılışı
Makarna standart yöntemle pişirilir. Patatesler soyulup, küp küp doğranarak kızartılır.
Yoğurt hafif sulandırılarak tuzlanır, karıştırılarak krema kıvamına getirilir.
Tereyağı eritilip, önce salça sonra da kırmızı pul biber ilave edilerek üzerinin sosu hazırlanır. Yayvan bir tepsiye sırasıyla önce kızarmış patateslerin bir kısmı, ardından makarna, patateslerin geri kalanı, yoğurt ve tereyağlı salçalı sos dökülerek servis edilir.

Not: Yoğurda biraz sarımsak katarsanız çok daha güzel oluyor.

BULGURLU PATATES SALATASI (EN YALANCI MERCİMEK KÖFTESİ)

 acılı.. Yalancı mercimek köftesi diyebiliriz diğer bir adına. sunumu marul ile yapılıyor

Malzemeler

1 su bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı sıcak su
1,5 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 demet taze soğan
2 adet büyük boy patates (haşlanmış)
Yarım demet maydanoz
Limon suyu
Kimyon
Karabiber
Toz kırmızı biber
Tuz
Marul (servis için)

Yapılışı

Bulgur sıcak su ile kabartılır. Kuru soğan rendelenir ve zeytinyağında pişirilir. İçerisine salça ilave edilir ve pişirmeye devam edilir. Sonrasında tüm malzemeler biraraya getirilir. Şekillendirilerek marul ile servis yapılır.