
Pommes Carrees Hazırlanışı
Carees Patates
İşlem basamakları
İri ve muntazam patatesler seçilir, kabukları soyulur.
Arzuya göre 1.5-2 cm küpler şeklinde kesilir.
Kaynamakta olan tuzlu suda 2-3 dakika haşlanır.
Suyu süzdürülür ve kurutulur.
Servise çıkacağı zaman sote tavasının dibine sıvı yağ konulur. 2-3 porsiyonluk
patates ilave edilir.
Tava devamlı sallanarak her tarafının aynı renkte kızarması sağlanır.
Fazla yağı süzülür. Yine aynı ölçüde tereyağı ilave edilir. Kızartma işlemi
tereyağı ile devam ederek tamamlanır.
Dikkat edilecek noktalar
İlk kızartmada kullanılan sıvı yağ zeytinyağı olmamalıdır.
İkinci kızartmaya geçmeden önce ilk kızartma yağı mutlaka süzülmelidir.
İkinci kızartmada tereyağ kullanılması gerekir. Tereyağı hem güzel bir parlaklık
hem de özel bir lezzet kazandırır.
Carees Patates
İşlem basamakları
İri ve muntazam patatesler seçilir, kabukları soyulur.
Arzuya göre 1.5-2 cm küpler şeklinde kesilir.
Kaynamakta olan tuzlu suda 2-3 dakika haşlanır.
Suyu süzdürülür ve kurutulur.
Servise çıkacağı zaman sote tavasının dibine sıvı yağ konulur. 2-3 porsiyonluk
patates ilave edilir.
Tava devamlı sallanarak her tarafının aynı renkte kızarması sağlanır.
Fazla yağı süzülür. Yine aynı ölçüde tereyağı ilave edilir. Kızartma işlemi
tereyağı ile devam ederek tamamlanır.
Dikkat edilecek noktalar
İlk kızartmada kullanılan sıvı yağ zeytinyağı olmamalıdır.
İkinci kızartmaya geçmeden önce ilk kızartma yağı mutlaka süzülmelidir.
İkinci kızartmada tereyağ kullanılması gerekir. Tereyağı hem güzel bir parlaklık
hem de özel bir lezzet kazandırır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder