fırında sarmısaklı soğanlı patates
Etiketler:
Aperatifler,
arpacık soğan,
biberiye,
fesleğen,
Kekik,
patates,
sarımsak,
sebze,
Sebze Yemekleri,
taze patates,
tuz,
Yemek Tarifleri,
zeytinyağı
Pratik olduğu kadar lezzetli bir tarif.
İçindekiler (2 kişilik)
Hazırlanışı
- Patatesler fırça ile iyice yıkanıp, soğanlarla aynı büyüklükte dilimlenir.
- Soğanlar ve sarımsak soyulur.
- Bütün malzemeler biberiye, tuz ve zeytinyağı ile karıştırılır.
- Önceden 180 dereceye ısıtılımış fırında kızarana kadar pişirilir.
Not
- Eşim İtalya’daki toplantısından dönerken bana “1000 Classic Italian Food” isimli bir kitap getirmiş. Kitaptan açtığım ilk sayfada bu tarif çıktı. Tarifte kırmızı dolmalık biber vardı. Evde olmayınca ben koymadım.
- Biberiye yerine fesleğen ya da Kekik kullanabilirsiniz.
devletşahtan
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder