23 Ocak 2010 Cumartesi

patates dofin (yumurta,unlu fırında)

Patates Dofin



Porsiyon miktarı
Hesapla
Malzemeler (10 kişilik)
Miktar Ölçü Adı
1.00 kg Patates (kabukları soyulmuş)
3.00 adet Yumurta sarısı
60.00 g Tereyağ
Tuz
375.00 ml Su
150.00 g SANA
190.00 g Un, buğday
6.00 adet Yumurtalar (ekstra sınıf) (çırpılmış)
SANA'dan Frita

Hazırlanışı:

1. Kabuğu soyulmuş patatesleri tuzlu suda haşlayın. Patatesler yumuşayınca suyunu süzdürüp, tencerenin kapağını kapatın. Patateslerin biraz kurumaları için tencereyi tekrar ocağa oturtup kısık ateşte birkaç dakika bekletin.

2. Patatesleri orta bir süzgeçten geçirerek ya da patates ezicisi kullanarak ezin. Ezilmiş patatesleri temiz bir kaba aktarın. Yumurta sarılarının üçünü katıp, tahta bir spatula ile karıştırarak patateslere yedirin.

3. Tereyağını küçük parçalara bölerek ilave edin ve karıştırmayı sürdürerek patateslerin sıcaklığıyla erimesini sağlayın. Tuzunu ekleyip karıştırın.

4. Bir tencerede suyu ve Sana’yı beraberce kaynatın. Ateşten alın. Bir tahta spatula ile sürekli karıştırarak unu ve tuzu ekleyin. Tencereyi tekrar orta ateşe oturtup, karışım tencerenin kenarlarına yapışmadan çevirilebilinceye kadar pişirin. Ateşten alıp, ılınmaya bırakın. Ara sıra karıştırın. Ilınınca azar azar çırpılmış yumurtaları ekleyip iyice karıştırarak hamura yedirin.

5. Hazırladığınız bu gevşek hamuru patateslere ekleyip iyice karıştırın. Elde ettiğiniz patatesli hamurdan alıp, elinizle 5 cm x 2 cm’lik silindir şekli verin. Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.

6. Frita’yı bir fritöz ya da kızartma tenceresinde 185ºC’ye kadar kızdırın. Hazırladığınız patatesleri kızartma sepetine düzenli olarak ve üst üste bindirmeden dizip, kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Yağdan alıp, iyice süzdürdükten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder