28 Temmuz 2012 Cumartesi

Pommes Noisette


Pommes Noisette Hazırlanışı (Noisette Patates)
İşlem basamakları
􀂾 Büyük boy patatesler seçilir soyulur.
􀂾 Özel noisette bıçağı ile (çapı 3 cm yarım küre biçiminde bıçak) patatesin içine
doğru geçilip kendi ekseni etrafında çevrilerek muntazam yuvarlaklar çıkartılır.
􀂾 Kaynamakta olan tuzlu suda 2-3 dakika haşlanır, süzülür.
􀂾 Servise çıkacağı zaman sote tavasına çok az yağ konularak kızdırılır, patatesler
ilave edilir.Devamlı sallanarak her tarafı aynı renk ve şekilde hafif pembe
renkte kızartılır.
􀂾 Kızartma tereyağı ile tamamlanır.
Dikkat edilecek noktalar
􀂾 İlk kızartmada kullanılan sıvı yağ zeytinyağı olmamalıdır.
􀂾 İkinci kızartmaya geçmeden önce ilk kızartma yağı mutlaka süzülmelidir.
􀂾 İkinci kızartmada tereyağ kullanılması gerekir. Tereyağı hem güzel bir parlaklık
hem de özel bir lezzet kazandırır.
Not :Pommes noisette taze, küçük ve eşit büyüklükteki patateslerden de yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder