23 Ocak 2010 Cumartesi

Yaprak patates Pommes Chips

Pommes Chips Yaprak patates



Hazırlama

Pommes chips, sıcak ve soğuk kullanılabilen bir patates garnitürüdür. Sıcakken ızgara vb usulde pişen etlerle servis yapılır. Soğuk olarak da kokteyl vb partilerde, büfelerde vb. kullanılır. Büfelerde ve kokteyl partilerde, meyve tabaklarında veya kadehler içerisinde, yanında ekşi kremalı, mayonezli, yoğurtlu çeşitli dip soslarla servis yapılır. Tek başına chips sunulması iyi bir servis örneği olmaz.

İşlem basamakları

· Patatesler soyularak özel dilimleyicisinde çok ince ayarda dilimlenir.
· Dilimler akar suyun altında süzgeç içinde iyice yıkanarak nişastalarından arındırılır.
· İyice süzülerek kurulanır, kızartma sepetine mümkün olduğunca ayrı ayrı yerleştirilir.
· 160-185 C de ısıtılmış fritözde koyu hardal renginde kızartılır.
· Ocaktan alınarak, kağıt havlu yada peçete üzerinde fazla yağı alınır.

Dikkat edilecek noktalar

· Dilimlenen patatesler kağıt gibi ince ve eşit kalınlıkta olmalıdır. Kalınlık farkı kızarırken dilimlerin renklerinin farklı olmasına neden olur.
· Dilimler nişastalarından arındırılmadan kızartılırsa, kızarırken yapışır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder