Patatesli Soğan Kavurma
bu bir LEPGU yapımıdır alıntıdır.Soğanların lezzet verdiği patatesler... Garnitür olarak herhangi bir yemeğin yanında servis yapabileceğiniz gibi tek başına ikram ettiğinizde de, oldukça doyurucu ve lezzetli bir porsiyon oluyor.
"Soğan sevenler" isterlerse tarifteki soğan miktarını arttırabilirler.
Malzemeler
- 4 adet patates
- 2 adet kuru soğan
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
1. Patatesleri iyice yıkayın. Haşlayın. Kabuklarını soyun. Ilınınca rendeleyin.
2. Soğanları ince ince (çoban salatadaki gibi) doğrayın. Tavada yağ ile karıştırarak hafif kavurun. Karamelize olan soğanlara rendelenmiş patatesi ekleyin. Tuzu ve karabiberi ilave edin. Bir-iki kez karıştırıp ocaktan alın.
Afiyet Olsun.
resimli mutfaklar.com dan yine patates üzerine güzel bir çalışma
http://resimlimutfak.typepad.com/mutfakcim/2009/01/patatesli-so%C4%9Fan-kavurma.htmladresinden alıntılandıf
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder