Pommes Aneth (dereotlu patates)
İşlem basamakları
· Pommes natur hazırlanır.
· Servise alınmadan hemen önce tavada eritilen tereyağından geçirilerek her tarafının yağlanması sağlanır.
· İnce kıyılmış dereotu ile kaplanarak sıcak olarak servise alınır.
Dikkat edilecek noktalar
· Patateslerin şekillerinin ve boyutlarının eşit olmasına dikkat edilmelidir.
· Haşlanırken yumuşaklık kontrolü kürdanla yapılabilir.
· Sıcakken servis yapılmalıdır.
· Servis yapılırken maşa vb servis aracı kullanılırsa şekli bozulabilir. Eldiven
takılarak elle servis tabaklarına şekli bozulmadan koyulmalıdır.
Servis edildiği yemekler
· Bütün balık çeşitlerinin yanında (ızgara, tava vb.. çeşitleri)
· Haşlama beyaz etlerin yanında
· Diyet yemeklerinde
· Ciğer vb.ağır yiyeceklerin yanında servise alınırlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder