23 Ocak 2010 Cumartesi

dereotlu patates Pommes Aneth

Pommes Aneth (dereotlu patates)

İşlem basamakları

· Pommes natur hazırlanır.

· Servise alınmadan hemen önce tavada eritilen tereyağından geçirilerek her tarafının yağlanması sağlanır.

· İnce kıyılmış dereotu ile kaplanarak sıcak olarak servise alınır.

Dikkat edilecek noktalar

· Patateslerin şekillerinin ve boyutlarının eşit olmasına dikkat edilmelidir.

· Haşlanırken yumuşaklık kontrolü kürdanla yapılabilir.

· Sıcakken servis yapılmalıdır.

· Servis yapılırken maşa vb servis aracı kullanılırsa şekli bozulabilir. Eldiven

takılarak elle servis tabaklarına şekli bozulmadan koyulmalıdır.

Servis edildiği yemekler

· Bütün balık çeşitlerinin yanında (ızgara, tava vb.. çeşitleri)

· Haşlama beyaz etlerin yanında

· Diyet yemeklerinde

· Ciğer vb.ağır yiyeceklerin yanında servise alınırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder