23 Ocak 2010 Cumartesi

jambonlu patates kroket Pommes Saint Florentine

Pommes Saint Florentine
Hazırlanışı(jambonlu patates kroke)

Gereçler (4-5 porsiyon için)

· 1 ölçü pommes croquette malzemeleri

· ½ su bardağı bronoise doğranmış jambon

· 2 adet çırpılmış yumurta akı ya da tamamı

· ½ su bardağı un

· ½ su bardağı galeta unu

· ¼ su bardağı kırılmış tel şehriye

İşlem basamakları

· Pommes croquette hamuru hazırlanır.

· İçerisine bronoise jambon ilave edilerek karıştırılır.

· Un serpilmiş masada 3-4 cm çapında uzun silindir şekli vererek 3-4 cm

· uzunluğunda kesilip yuvarlanarak, toplar yapılır.

· Galeta ununa, yarı yarıyla kırılmış tel şehriye katılarak karıştırılır.

· Hazırlanan toplar önce una, sonra yumurta akına veya yumurtaya, sonra tel şehriyeli galeta tozuna bulanır.

· Servise yakın bir zamanda, ısıtılmış bol yağda istenilen renkte kızartılarak sıcak tepsiye alınır.

· Sıcak olarak servis yapılır.

Dikkat edilecek noktalar

· Pane yapımında dikkat edilmesi gereken noktalara uyulmalıdır.

· Kullanılan jambon miktarı hamurun 1/3 ü kadar olmalıdır.

· Galeta ununa katılan şehriye kırılmış olmalı ve galetanın yarısı kadar olmalıdır.

· Pane hazırlanırken ve kızartılırken şekillerinin bozulmamasına dikkat edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder