Pommes Saint Florentine
Hazırlanışı(jambonlu patates kroke)
Gereçler (4-5 porsiyon için)
· 1 ölçü pommes croquette malzemeleri
· ½ su bardağı bronoise doğranmış jambon
· 2 adet çırpılmış yumurta akı ya da tamamı
· ½ su bardağı un
· ½ su bardağı galeta unu
· ¼ su bardağı kırılmış tel şehriye
İşlem basamakları
· Pommes croquette hamuru hazırlanır.
· İçerisine bronoise jambon ilave edilerek karıştırılır.
· Un serpilmiş masada 3-4 cm çapında uzun silindir şekli vererek 3-4 cm
· uzunluğunda kesilip yuvarlanarak, toplar yapılır.
· Galeta ununa, yarı yarıyla kırılmış tel şehriye katılarak karıştırılır.
· Hazırlanan toplar önce una, sonra yumurta akına veya yumurtaya, sonra tel şehriyeli galeta tozuna bulanır.
· Servise yakın bir zamanda, ısıtılmış bol yağda istenilen renkte kızartılarak sıcak tepsiye alınır.
· Sıcak olarak servis yapılır.
Dikkat edilecek noktalar
· Pane yapımında dikkat edilmesi gereken noktalara uyulmalıdır.
· Kullanılan jambon miktarı hamurun 1/3 ü kadar olmalıdır.
· Galeta ununa katılan şehriye kırılmış olmalı ve galetanın yarısı kadar olmalıdır.
· Pane hazırlanırken ve kızartılırken şekillerinin bozulmamasına dikkat edilmelidir.
MEGEP ten calmışşınız
YanıtlaSilMEGEP yiyecek içecek hizmetleri alanı kazanıma dayalı mataryeller mutfak uygulamaları dersi patates garnitürleri modülü sayfa 62 sonunda başlıyor 63 te devamı var
SilHırkızlar