23 Ocak 2010 Cumartesi

kremalı patates

Kremalı Patates



Porsiyon miktarı
Hesapla
Malzemeler (10 kişilik)
Miktar Ölçü Adı
1.50 kg Patates
1.00 l Süt, taze
Tuz
Beyaz biber, çekilmiş
200.00 ml Krema, çiğ

Hazırlanışı:

1. Patatesleri yıkayıp, bir tencereye yerleştirin ve kabuklu olarak tuzlu suya atıp bir taşım kaynatın. Su kaynadıktan sonra yaklaşık 15 dakika patatesler yumuşamaya başlayıncaya kadar haşlayın.

2. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup, 1/2 cm kalınlığında dilimleyin. Bir tepsiye dizin. Üzerlerini kaplayacak kadar süt ilave edin. Tuzlayın ve biberleyin. Bir taşım kaynatıp, kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.

3. Tepsiyi ateşten alın. Kremayı ekleyin. Patatesleri zedelememeye özen göstererek kremayı dikkatlice karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder