23 Ocak 2010 Cumartesi

Patates kabuğu içinde sufleler...

Patates kabuğu içinde sufleler...

Bu ayki etkinlik konumuz patates ve evsahibimiz de Evren... Patatesin mutfaklarımızda yeri bambaşka, Evren'e bu güzel seçiminden dolayı teşekkürler.

Daha önce blogda patatesli kek , çıtır fırın patates , fırın patates , ıspanaklı ve patatesli börek ve patatesli börek tarifleri vermiştim. Bu etkinlik için patates kabuğu içine doldurulmuş sufleler yaptım. Tarif Remix 2'den ...

Patates kabuğu içinde sufleler

Malzemeler

4 büyük patates

2 yumurta ( sarısı beyazı ayrılacak)

2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılacak)

3 yemek kaşığı krema

1 \2 tatlı kaşığı hindistancevizi

tuz, karabiber

Yapılışı

Fırını 240 dereceye ayarlıyoruz. Patatesleri sebze fırçamızla yıkayıp kuruluyoruz. Patatesleri teker teker aleminyum folyoya sarıp fırın ızgarasının üzerine koyup iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Patatesler pişince fırından çıkarıyaoruz ve ortadan ikiye bölüyoruz. Küçük bir kaşıkla patateslerin içini dikkatlice oyuyoruz ve çıkan patatesleri bir kaba koyup patates kabuklarının kızarması için tekrar fırına koyuyoruz ve 15-20 dakika pişiriyoruz.

Mixerda patates içlerini karıştırırken içine tereyağını, kremayı, tuz ve karabiberimizi ekliyoruz. Hindistancevizi ve yumurta sarılarını da ekleyerek karıştırıyoruz.

Diğer tarafta yumurta aklarını katılaşana dek mixerda çırpıyoruz ve bir spatula yardımıyla patates karışımımıza ekliyoruz. Patates kabuklarının içine hazırladığımız karışımı doldurup 200 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz ve çıkarmadan önce fırının ızgara kısmını çalıştırıp üstlerinin kızarmasını sağlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder