28 Temmuz 2012 Cumartesi

Pommes Parmentiere7-8 mm³


Pommes Parmentiere Hazırlanışı ve Servis Edildiği Yemekler
Parmentiere patates (7-8 mm³ boyutunda küpler şeklinde)
İşlem basamakları
􀂾 İri ve muntazam patatesler seçilerek kabukları soyulur.
􀂾 7-8 mm boyutlarında muntazam küpler şeklinde kesilerek şekillendirilir.
􀂾 Kaynayan tuzlu suda 1-2 dakika haşlanır, süzülür, kurulanır.
􀂾 Servise çıkacağı zaman sote tavasına tereyağı konularak patatesler ilave edilir.
Devamlı sallanıp alt üst edilerek pembe renkte kızartılır.
􀂾 Servise gitmeden, ince kıyılmış maydanoz ve karabiber serpilerek hazırlanır.
􀂾 İsteğe göre, steak kızartılan tavada kızartma tamamlanır, maydanoz serpilebilir.
􀂾 Kızarırken küçük defne yaprakları konulabilir.
Dikkat edilecek noktalar
􀂾 İlk kızartmada kullanılan sıvı yağ zeytinyağı olmamalıdır.
􀂾 İkinci kızartmaya geçmeden önce ilk kızartma yağı mutlaka süzülmelidir.
􀂾 İkinci kızartmada tereyağ kullanılması gerekir. Tereyağı hem güzel bir parlaklık
hem de özel bir lezzet kazandırır.
Not: Pommes parmentier, steak tavasında steak kırıntıları, biberiye ve defne
yapraklarıyla da kızartma tamamlanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder