23 Ocak 2010 Cumartesi

bulanjer patates soğanlı patates fırında

Bulanjer Patates

Bulanjer Patates



Porsiyon miktarı
Hesapla
Malzemeler (10 kişilik)
Miktar Ölçü Adı
1.50 kg Patates (kabukları soyulmuş)
350.00 g Soğan (piyaz doğranmış)
Tuz
Karabiber, çekilmiş
125.00 g SANA
2.00 l KNORR Sığır Bulyon
5.00 çorba kş Maydanoz, kıyılmış

Hazırlanışı:

1. Patatesleri bir mandolinde 2 mm’lik dilimler halinde kesin. En güzel ve eşit büyüklükteki dilimleri üst taraf için ayırın.

2. Fırınınızı 230ºC’ye getirip ısıtın. Dilimlenmiş patatesleri piyaz doğranmış soğanlarla karıştırıp, tuzlayın ve biberleyin. Toprak bir kabı veya fırın tepsisini biraz Sana ile yağlayın.

3. Soğanlı patates dilimlerini kabın içine düzgünce kat kat dizin. Üstü için ayırdığınız dilimleri sıkıca yanyana bitişecek biçimde dizip, üzerlerine et suyunu ve ardından eritilmiş Sana’yı gezdirin. Kabı sıcak fırına sürerek, yaklaşık 20 dakika patatesler hafifçe renk alıncaya kadar pişirin.

4. Fırının ısısını 175ºC’ye düşürün. Pişme sırasında düz durmaları için arasıra patateslerin üzerlerine dibi düz bir tencere ile bastırın. Kapta hiç et suyu kalmayıncaya kadar yaklaşık 1 saat daha pişirmeyi sürdürün.

5. Fırından alın. Eğer toprak bir kapta pişirdiyseniz ve bu kapta sunacaksanız tuza batırılmış nemli bir bezle kabın kenarlarını temizleyin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder