23 Ocak 2010 Cumartesi

patates dolması

PATATES DOLMASI




Merhaba;
Bu ay sevgili Evren' in
"Annemin Mutfak Kokusu" isimli sitesinde ev sahipliği yaptığı Ye-16'ya katılmak için patates dolması yapmaya karar verdik.Tarif, internet kullanmaya başlamadığım zamanlar dergilerden keserek oluşturduğum arşivime ait. Ancak hangi dergiden,hiç bir fikrim yok :))

Malzemeler:
* 4 büyük patates
* 150 gr kuzu kuşbaşı et
* 1 adet büyük soğan
* 2-3 adet sivri biber
* 2 adet domates
* 2 diş sarımsak
* Kekik/Tuz/Karabiber
* 1.5 çay bardağı ılık su

Hazırlanışı:

Patatesleri soyarak 2 parçaya bölün. Daha sonra sebze/meyve oyma bıçağı kullanarak içlerini çıkartın. Hazırladığınız patatesleri bol yağda kızartın ve yağını süzmek için kağıt havlu üzerine ters olarak çıkartın.
Dolmanızın iç malzemesini hazırlamak için, soğanı, biberleri, domatesi ve eti mutfak robotu/rondo ile ayrı ayrı doğrayın. 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda önce soğan ve biberi kavurun. Daha sonra buna eti ekleyin ve bir miktar daha kavurmaya devam edin. Son olarak domatesi de ekleyin ve iyice karıştırarak kavurun. Kavurma işlemi bitince sarmısak, kekik ve tuzu ekleyin ve karıştırın.

İç malzemenizi hazırladıktan sonra patateslerin içini doldurun ve üzerini domates,havuç, ve maydanoz ile süsleyin.
Patatesleri yağlanmış borcama dizin ve 1,5 çay bardağı ılık su ekleyin ve 175 C fırında 20-25 dakika pişirin.
Artık dolmaları dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz..
Afiyet olsun..:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder