23 Ocak 2010 Cumartesi

Sufle patates Pommes Souffés

Pommes Souffés Sufle patates
http://www.flensburg-online.de/kochen/pommes-frites-teller.gif
İşlem Basamakları

· Patatesler soyularak dikdörtgen prizması şekline sokulur.
· Dilimlerin aynı olmasını sağlamak için muntazam şekil verilir. 3 mm kalınlığında muntazam dilimlere kesilir.
· Arzu edilirse bu dilimler oluklu bıçakla da kesilebilir.
· Kızartma sepetine üst üste gelmeyecek şekilde dizilir.
· 130–160 0C lik fritöz ısısında yavaşça sallanarak kızarmayacak şekilde patateslerin hafif kabarması ve yağ yüzeyine çıkmaları sağlanır.
· Yağdan alınarak fazla yağları sepetten çıkartılmadan alınarak soğutulur.
· Servise çıkacağı zaman 185 0C lik fritözde batırılarak hafif sallanarak kabarmaları sağlanır.
· Hemen yağdan alınarak fazla yağları süzdürülür.
· Soğumadan hafifçe tuz serpilir.
· Çok sıcak olarak servis yapılmalıdır.

Dikkat edilecek noktalar

· Pommes souffle için taze patatesler uygun değildir. Patatesin kaliteli olması ve fazla su içermemesi gerekir.
· Patatesler kesildikten sonra kesinlikle suya sokulmaz ıslatılmaz.
· Patateslerin küçük puf börekleri gibi şişmeleri ve kızarmaları gerekir.
· Eğer bekleyecek ve soğuyacak olursa yumuşamaya başlar ve kabarıklığı kaybolur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder