23 Ocak 2010 Cumartesi

patatesli köfte

PATATESLI KOFTE

PATATESLI KOFTE

Bu ayki yemek etkinligini annemin mutfak kokusu ustlendi (patates ye-16). Ben de hem corbada biraz benim de tuzum bulunsun, hem de taze blogumu gorucuye cikarip biraz reklam yapmak icin iki tarifle katildim: Patatesli Kofte ve Sutlu Patates Corbasi.
Malzeme:
6 - 8 tane irice patates
Koftesi icin:
250 gr dana kiyma,
250 gr kuzu kiyma,
1 irice sogan,
sarimsak,
1 kasik salca,
kuru ekmek veya galeta unu,
tuz, karabiber, kimyon.

  • Patatesleri soyup, yikayip, iclerini oyun.
  • Butun kofte harcini karistirin.
  • Iclerini oydugunuz patatesleri koftelerle doldurun.
  • Patatesleri tepsiye dizip, diger tarafta hazirladiginiz salcali sosu patatesler kapanana dek tepsiye ekleyin. 200 derecede pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder