28 Temmuz 2012 Cumartesi

Pommes Parisienne




Pommes Parisienne (Paris usulü patates)
İşlem basamakları
􀂾 İri patatesler seçilerek soyulur.
􀂾 Noisette patatesten daha küçük çaptaki (1.5 cm), yarım daire biçimindeki
bıçakla, bıçak kendi ekseni etrafında çevrilerek, muntazam yuvarlaklar
çıkartılır.
􀂾 Kaynamakta olan tuzlu suda 1-2 dakika haşlanır. Küçük olduğu için süre
diğerlerinden daha azdır.
􀂾 Süzülerek kurulanır
􀂾 Sote tavına çok az sıvı yağ konularak kızdırılır. Devamlı sallanarak her tarafının
aynı renkte kızarması sağlanır. Ocaktan alınır.
􀂾 Fazla yağı süzülür. Yine aynı ölçüde tereyağı ilave edilir. Kızartma işlemi
tereyağı ile devam ederek tamamlanır.
İki türlü kullanılır;
􀂾 Hazırlanan garnitür hemen servis yapılır.
􀂾 Hazırlanmış olan patatese, sıcak dana konsantre sosu veya koyu et suyu ve ince
kıyılmış maydanoz ilave edilerek hemen servis yapılır.
Dikkat Edilecek Hususlar
􀂾 İlk kızartmada kullanılan sıvı yağ zeytinyağı olmamalıdır.
􀂾 İkinci kızartmaya geçmeden önce ilk kızartma yağı mutlaka süzülmelidir.
􀂾 İkinci kızartmada tereyağ kullanılması gerekir. Tereyağı hem güzel bir parlaklık
hem de özel bir lezzet kazandırır.
􀂾 Bu patates garnitürü, aynı boyutlardaki muntazam yuvarlak taze patateslerle de
hazırlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder