23 Ocak 2010 Cumartesi

Pommes Lyonnaise(Jüliennne Soğanlı)

Pommes Lyonnaise(Jüliennne Soğanlı)

http://blogs.miaminewtimes.com/shortorder/assets_c/2009/12/mortons%20pots_opt-thumb-400x300.jpg
Hazırlanışı Lion Usulü Sote Patates

· İşlem basamakları

· Pommes saute hazırlanarak tavada bekletilir.

· Hazırlanan patatesin 1/3 ü kadar julienne doğranmış kuru soğan tereyağında

· sote yapılır.

· Patateslerin beklediği tavaya ilave edilir.

· Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozla servise alınır.

· Dikkat edilecek noktalar

· Soğanlar mutlaka julienne doğranmalıdır.

· Sıcakken servis yapılmalıdır.

· Birlikte Servis Edildiği Yemekler

Sote cinsi patates garnitürleri sosla servis yapılmayan etler yanında tercihen servis yapılırlar Örneğin scalope (şinitsel) çeşitleri yanında sos verilmez. Sote cinsi patates garnitürleri escalope, kadınbudu köfte vb çeşitler yanında tercih edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder