25 Ocak 2010 Pazartesi

sütlü patates çorbası

MALZEMELER

2 orta boy patates

1 su bardağı süt

3 su bardağı su

50 gr tereyağ

2 çorba kaşığı un

tuz,kırmızı biber,nane

Image

HAZIRLANIŞI

Tereyağımızı tenceremize koyup eritiyoruz, unumuzuda ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz.

Kavurduğumuz unumuzun üzerine sütümüzü yavaş yavaş ekliyoruz,daha sonra suyumuzuda ekleyip karıştırma işlemimize devam ediyoruz.

Patateslerimizi çiğden rendeleyip karışımımızın içine ilave ediyoruz, bu arada tuzumuzuda unutmuyoruz, kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.

Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dk daha ocakta tutuyoruz.

Servis yapmadan önce bir tavada yağımızı ,kırmızı biberimizi ve nanemizi ekleyip yağımızı kızdırıyoruz.

Servis yapmadan önce çorbamızın üzerine resimdeki gibi yağımızı gezdiriyoruz.

Sıcak sıcak dumanı üstünde servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder