Fırında Taze Patates
bu bir LEPGU yapımıdır, alıntıdır.
Malzemeler
- 5 adet taze patates
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5-6 dal maydanoz
Hazırlanışı
1. Patatesleri bir sünger ile iyice yıkayın. Kabuklarını soymadan pişireceğimiz için iyice yıkanması çok önemli. Patatesleri iri küpler halinde doğrayın.
2. Isıya dayanıklı bir cam kaba patatesleri koyun. Üzerine sıvıyağı dökün, tuz ve karabiberi serpiştirin. Fırının ızgara bölümünü açın, yaklaşık yarım saat kadar fırında ara ara karıştırarak pişirin. Patatesler kızarınca fırından çıkartın, ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.
Afiyet Olsun.
türünün en güzel örneği olan bu tarif ve resim
adresinden alıntılanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder