23 Ocak 2010 Cumartesi

paysanne sote patates

Pommes Paysanne (1 cm2’lik yapraklar şeklinde)

http://www.culinarycultures.com/Images/Other/ParsCut.jpg
Hazırlınışı

· Paysanne doğranmış sote patates

· İşlem basamakları

· Patatesler soyulup yıkanarak paysanne doğranır.

· Sote tavasına az tereyağ konularak kızdırılır.

· Patateslerden 1-2 porsiyonluk ilave edilir.

· Belirli aralıklarla tava sallanarak ve arada kaydırılarak alt üst edilir.

· Ocaktan alınarak, tuz ve karabiberle karıştırılır.

· İstenilen ilavelerle servise alınır.

· Kullanılabilecek ilaveler

· Julienne doğranarak sote yapılmış soğan,

· Tereyağında sote edilmiş ve ince doğranmış kuzu kulağı (kullanılan patatesin yarı ölçüsü kadar),

· 1-2 diş ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberle karıştırılmış ve ince doğranmış bolca maydanoz ilave edilebilir.

· Hazırlanmış olan paysanne patatese, servisten biraz önce, biraz et suyu ilave edildikten sonra fırınlanarak da servis yapılabilir.

· Dikkat edilecek noktalar

Sıcakken servis yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder