kadınların işi zordur. özellikle de sabahtan akşama kadar yoğun çalışan ve akşam en erken 7 gibi eve gelebilenlerin, bendeniz gibi. ama zor olan yemek yapmak değil katiyen!! asıl zor olan ne yemek yapacağını bilmek, bulabilmek! dün yine ne yiyeceğiz telaşı sardı beni. Evdeki patatesleri cancanın yiyebileceği forma nasıl getirebilirim şeklinde devam etti bu telaş. Patates kızartmasını sevmeyen var mı? tabi ki yok!!! Ama hazır patates kızartmalarını da tamamen hayatımızdan çıkarmamız gerekiyor, normal kızartmalardan çok daha zararlı olduğu söyleniyor. O zaman ne yapıyoruz, daha önce yabancı bir internet sitesinde görüp çok tuttuğum bir yöntem ile daha az yağlı patates kızartmaları hazırlıyoruz.
 Malzemeler: 3 adet patates ve baharatlar Hazırlanışı: Önce fırınımızı 250 C ye getirip ısıtıyoruz. Bu arada patatesleri parmak formunda doğrayıp bir kasenin içine alıyoruz. Üzerine 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı (zeytinyağı da olabilir), tuz, baharatları ilave ediyoruz. Ben en çok sevdiğim kekik ve pul biberi ilave ettim ama hiç baharat konmadan da hazırlanabilir. Kasedeki patatesleri her tarafları yağa iyice bulansın diye harmanlıyoruz. Fırın tepsimize yağlı kağıt koyuyoruz, patatesleri de kağıdın üzerine sıralıyoruz. Çıtır çıtır kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Servis için kağıt havlu üzerinde fazla yağını alıp mis gibi yiyoruz. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder