23 Ocak 2010 Cumartesi

Fransız Usulü Kızarmış Patates Pommes Frites

Pommes Frites Fransız Usulü Kızarmış Patates
http://www.steak-enthusiast.com/wordpress/wp-content/uploads/pommesfrites.jpg
İşlem basamakları

· İri ve aynı boylarda düzgün patatesler seçilir soyulur dikdörtgen prizma şekline getirilir.
· Hazırlanan prizmalardan once 1 cm kalınlığında 5 cm boyunda plakalar kesilir Bunun için özel doğrayıcılardan yararlanabilir.
· Kızartılacağı zaman suyu süzülür, kurutulur, kızartma sepetine yerleştirilir.
· 130-140 0C de 3-4 dakika ön kızartma yapılır.
· Yağdan çıkartılarak kağıt havluyla fazla yağı alınır.
· Paketlenerek veya folyoyla sarılarak süratle soğutulur.
· Servisten az önce fritözün ısısı 160-185 0C ye ayarlanır.
· Isınınca çok üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirilerek gevrek ve güzel bir hal alıncaya kadar kızartılır.
· Sıcak tepsiye alınarak yağının süzülmesi sağlanır.
· Servise çıkacağında tuzu atılır.

Dikkat edilecek noktalar
http://www.dishola.com/imgstore/16/48/c4ee2b5c5011d01e1dbe2d9daf625894.jpg
· İlk kızartmadan sonra yağı mutlaka alınmalı, süratle soğutulmalı, soğukta depolanmalıdır.
· Kızartma sepetine üst üste koyulmamasına dikkat edilmelidir.
· Mutlaka çok sıcak ve gevrek olarak servis yapılmalıdır.



Kızarmış Patates



Porsiyon miktarı
Hesapla
Malzemeler (10 kişilik)
Miktar Ölçü Adı
2.00 kg Patates kabukları soyulmuş)
SANA'dan Frita
Tuz

Hazırlanışı:

1. Kabukları soyulmuş patatesleri, yıkayarak bir süzgece alın. Herbir patatesi 1 cm kalınlığında dilimleyin. Bu dilimleri de 1 cm kalınlığında ve 5 cm boyunda çubuklar halinde kesip, yıkayın ve bir süzgece çıkarın. Bir bez arasına koyarak kurulayın.

2. Frita’yı bir fritöz ya da kızartma tenceresinde 165ºC’ye kadar kızdırın. Kurulanmış patatesleri bir kızartma sepetine yerleştirip renk aldırmadan kızartın.

3. Hemen hemen pişmiş fakat renk almamış patatesleri yağdan alarak iyice süzdürün ve kullanılıncaya kadar bir kağıt havlu üzerinde bekletin. Servis edileceğinde Frita’yı 185ºC’ye kızdırın. Patatesleri kızartma sepetine koyup, Frita ile altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.

4. Kızaran patatesleri yağdan alıp, süzdürün. Tuzlayıp sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder