28 Temmuz 2012 Cumartesi

Pommes Mirette (Truffle Mantarlı Patates)

Pommes Mirette (Truffle Mantarlı Patates) Hazırlanışı
İşlem basamakları
􀂾 Pommes carrees hazırlanır.
􀂾 Tereyağında kızartma işlemi tamamlanmak üzere iken, içerisine julienne
doğranmış siyah mantar (truffle)
􀂾 Biraz da mantarla kızartılarak içine çok az konsantre et suyu ilave edilir.
􀂾 1-2 dakika karıştırılarak sıcak olarak servise alınır.
Dikkat edilecek noktalar
􀂾 İlk kızartmada kullanılan sıvı yağ zeytinyağı olmamalıdır.
􀂾 İkinci kızartmaya geçmeden önce ilk kızartma yağı mutlaka süzülmelidir.
􀂾 İkinci kızartmada tereyağ kullanılması gerekir. Tereyağı hem güzel bir parlaklık
hem de özel bir lezzet kazandırır.

1 yorum: