23 Ocak 2010 Cumartesi

Gofret Patates Pommes Gaufrettes

Pommes Gaufrettes Gofret Patates
http://a6.idata.over-blog.com/300x278/2/37/31/80/archives/6/25594918.jpg
İşlem basamakları

· Orta boyda ve muntazam patatesler seçilerek soyulur.
· İnce oluklu kesecekle (mandolin) kesilir.
· Patates 90º çevrilerek çok ince bir dilim kesilir.
· İnce olukların keşistiği yerde delikleri oluşan yapraklar kesilmiş olur. Böylece her kesişte çevrilerek olukların birbirini kesmesi sağlanır.
· Kesilen yuvarlak yaprakların ince ve eşit olmaları gerekir. Kalınlıkları her yerde aynı olmalıdır.
· Yıkanan patatesler kurulanır, kesilir ve fritözün sepetine konur.
· 160-185 0C de koyu hardal renginde kızartılır.
· Kağıt havluya alınarak yağı süzdürülür.
· Soğuk ve sıcak kullanılır.
· Tuzu servis yapılırken atılmalıdır.




Gofret Patates



Porsiyon miktarı
Hesapla
Malzemeler (10 kişilik)
Miktar Ölçü Adı
SANA'dan Frita
1.00 kg Patates
Tuz

Hazırlanışı:

1. Kabuğu soyulmuş patatesleri dilimlemek için mandolinin tırtıllı bıçağı önce bir kez sürterek dilimlemeden iz verin ve patatesi yarım tur çevirip, mandolinden geçirerek dilimleyin (böylece dilimlerin üzeri kafes kafes olacaktır). Elde ettiğiniz yuvarlak patates dilimlerini yıkayıp, bir süzgece çıkarın. Bir bez arasına koyarak kurulayın.

2. Frita’yı bir fritöz ya da kızartma tenceresinde 185ºC’ye kadar kızdırın. Kurulanmış patatesleri Frita ile altın sarısı renk alıp gevrekleşinceye kadar kızartın.

3. Kızaran gofret patatesleri yağdan alarak iyice süzdürün. Tuzlayarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder