23 Ocak 2010 Cumartesi

Sote Patates Pommes Sautées

· Pommes Sautées(Sote Patates)
http://www.cuisiner-c-facile.fr/images/pommes_de_terre_sautees.jpg

Hazırlanışı

· İşlem basamakları

· Patatesler yıkandıktan sonra kabuklarıyla birlikte çok fazla olmamak şartıyla haşlanırlar.

· Kabukları soyulur.

· 2–3 mm kalınlığında düzgün daireler şeklinde dilimler doğranır. Eğer büyükse yarım daireler de yapılabilir.

· Servis zamanına yakın, sote tavasına 40–50 g kadar tereyağ-sıvıyağ koyularak kızdırılır.

· 1–2 porsiyonluk patates, içine dağıtılarak konulur. Tuz ve istenirse karabiber serpilir.

· Tava devamlı sallanarak ve arada kaydırılıp alt üst edilmek suretiyle her tarafının aynı şekilde kızarması sağlanır.

· Ocaktan alınır ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilerek tava sallanarak karıştırılır.

· Dikkat edilecek noktalar

· Orta boy patatesler kullanılmalıdır.

· Haşlanırken yumuşaklık kontrolü kürdanla yapılabilir.

· Sıcakken servis yapılmalıdır.
http://www.sports-sante.com/images/noirmoutiers/pomme-de-terre/pommes-de-terre-sautees.jpg



Sote Patates



Porsiyon miktarı
Hesapla
Malzemeler (10 kişilik)
Miktar Ölçü Adı
1.50 kg Patates
200.00 ml Ayçiçek yağı
100.00 g SANA
KNORR Aromat
Maydanoz, kıyılmış (1 bağ)

Hazırlanışı:

1. Patatesleri bir tencereye yerleştirin. Üzerlerini aşacak kadar su koyun. Yeteri kadar tuzu ekleyin. Harlı ateşte, patatesler iyice pişinceye kadar yaklaşık 20-30 dakika haşlayın.

2. Haşlanmış patateslerin suyunu süzdürün. Kabuklarını soyarak herbir patatesi 3 mm kalınlığında dilimleyin.

3. Ayçiçek yağı ve Sana’yı beraberce bir sote tavasında kızdırın. Patates dilimlerini kızgın yağda hafifçe renk alıncaya kadar sote edin. Aromat serpip, üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder