28 Temmuz 2012 Cumartesi

Pommes Boulangére(fırında hazırlanan etle beraber)




Pommes Boulangére(fırında hazırlanan etle beraber) Hazırlanışı (Boulangere Patates)
İşlem basamakları
􀂾 Orta boy düzgün patatesler seçilerek soyularak ince yuvarlaklar şeklinde kesilir.
􀂾 Tuz, karabiber ve tereyağı ile karıştırılır.
􀂾 Kullanılan patates kadar kuru soğan julienne doğranır.
􀂾 Tuz ve karabiber de ilave edilerek hepsi birlikte karıştırılır.
􀂾 Uygun bir tepsiye ya da kalıba yerleştirilir.
􀂾 Servisten önce 180-200 0C’lik sıcak fırına sürülerek üzeri iyice kızarıncaya
kadar pişirilir.
􀂾 Sıcakken servis yapılır.
Dikkat edilecek noktalar
􀂾 Kullanılan soğan miktarı ile patates miktarının eşit oranda olmasına dikkat
edilmelidir.
Not: Aynı patates garnitürü fırında pişmekte olan etin etrafına veya altına hazırlanarak
etle birlikte kızartılırsa, hangi hayvanın hangi bölümdeki etiyle kızartılmışsa onunla birlikte
isimlendirilir. Örneğin bir kuzu küreği ile aynı şekilde hazırlanıyorsa shoulder of lamb a’la
boulangere (patatesli kuzu küreği) adını alır.

Kuzu budu da aynı şekilde hazırlanıyorsa Leg
of lamb a’la boulangere (patatesli kuzu budu) adını alır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder