
Hazırlanışı
· İşlem basamakları
· Pommes saute haşlanarak ve ya çiğden hazırlanır.
· İnce kıyılmış maydanoz, iyi ezilmiş sarımsakla iyice karıştırılır
· Sote patateslerle karıştırılarak servise alınır.
· Dikkat edilecek noktalar
· Orta boy patatesler kullanılmalıdır.
· Sıcakken servis yapılmalıdır.
· Pommes Berrichonne (zeytin şeklinde sote patates) Hazırlanışı
· İşlem basamakları
· İri boy patatesler soyulur.
· Özel yarım zeytin şeklindeki bıçakla , zeytin biçiminde düzgün patatesler çıkartılır.
· 1-2 dakika kaynar tuzlu suya batırılarak kurulanır.
· Tereyağı, ince doğranmış bacon parçaları ve ince doğranmış soğanla birlikte sote yapılır.
· Üzerine çok az et suyu ilave edilerek çektirilir.
· Tuz ve karabiber ilavesiyle servis yapılır.
Dikkat edilecek noktalar
· İri boy patatesler kullanılmalıdır.
· Sıcakken servis yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder