23 Ocak 2010 Cumartesi

maydanoz ve sarımsaklı patates sote Pommes Sautées a’la Provencale


http://recette.supertoinette.com/87070/thumb/800/-/cepes-aux-pommes-de-terre-a-la-landaise-87070.jpg
Hazırlanışı

· İşlem basamakları

· Pommes saute haşlanarak ve ya çiğden hazırlanır.

· İnce kıyılmış maydanoz, iyi ezilmiş sarımsakla iyice karıştırılır

· Sote patateslerle karıştırılarak servise alınır.

· Dikkat edilecek noktalar

· Orta boy patatesler kullanılmalıdır.

· Sıcakken servis yapılmalıdır.

· Pommes Berrichonne (zeytin şeklinde sote patates) Hazırlanışı

· İşlem basamakları

· İri boy patatesler soyulur.

· Özel yarım zeytin şeklindeki bıçakla , zeytin biçiminde düzgün patatesler çıkartılır.

· 1-2 dakika kaynar tuzlu suya batırılarak kurulanır.

· Tereyağı, ince doğranmış bacon parçaları ve ince doğranmış soğanla birlikte sote yapılır.

· Üzerine çok az et suyu ilave edilerek çektirilir.

· Tuz ve karabiber ilavesiyle servis yapılır.

Dikkat edilecek noktalar

· İri boy patatesler kullanılmalıdır.

· Sıcakken servis yapılmalıdır.
http://a6.idata.over-blog.com/2/32/02/31/archives/3/Duo-de-c-C3-A8pes-et-pommes-de-terre-saut-C3-A9es.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder