Pommes Byron(fırında hazırlanan şekil)
Hazırlanışı
Gereçler (4-5 porsiyon için kullanılacak malzeme miktarı)
· 500 g iri ve orta boyda patates
· 100 g tereyağ
· 1 adet brunoise doğranmış orta boy soğan
· 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
· ½ çay kaşığı nutmeg rendesi
· ½ su bardağı krema
· ½ yemek kaşığı tuz
· ½ çay kaşığı karabiber
· 150 g ince dilimlenmiş kaşar vb peynir çeşidi
İşlem basamakları
· Patatesler soyularak, mire poix’den daha iri doğranarak kaynayan tuzlu suda kısa süre haşlanır.
· Suyu süzülür ve piştiği kap içerisinde ocak üzerinde tutularak suyu uçurulur.
· Presten veya süzgeçten geçirilerek püre haline getirilir.
· Tereyağının yarısı ilave edilerek karıştırılır.
· Kalan tereyağı ile soğanlar sote yapılarak patatese ilave edilir.
· Tuz, maydanoz, beyaz biber ve nutmeg rendesi konularak karıştırılır, lezzet kontrolü yapılır.
· Küçük boy kepçeye doldurularak iyice bastırılır ve hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
· Üzerlerine önce krema gezdirilir sonra da rendelenmiş veya dilimlenmiş peynirler serpilir ya da yerleştirilir.
· Servise alınmadan önce önceden ısıtılmış fırında peynirlerin hafifçe kızarması sağlanır.
· Sıcak olarak servise alınır.
Dikkat edilecek noktalar
· Pane yapımında dikkat edilmesi gereken noktalara uyulmalıdır.
· Fırın önceden ısıtılmış olmalıdır.
· Servisten kısa bir süre önce fırınlanmalıdır. Peynirler eridikten sonra yeniden ısıtma yapılmaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder