23 Ocak 2010 Cumartesi

patates graten (çifte fırınlı kumpirsi)

Patates Graten



Porsiyon miktarı
Hesapla
Malzemeler (10 kişilik)
Miktar Ölçü Adı
10.00 adet Patatesler (adet)
175.00 g SANA
Tuz
50.00 g Peynir, Çedar (rendelenmiş)

Hazırlanışı:

1. Fırınınızı 230ºC-250ºC’ye getirip ısıtın. Patatesleri yıkayıp, kurulayın ve bir fırın tepsisine dizin. Tepsiyi fırına sürüp patatesleri yaklaşık 1 saat yumuşayıncaya kadar pişirin.

2. Fırınınızın ısısını 190ºC’ye düşürün. Her bir patatesi uzunlamasına ikiye kesin. İçlerini kaşıkla oyarak bir kaba aktarın. Sana’nın 100 gramını ve tuzu ekleyip patateslerin içlerini ezerek karıştırın. Hazırladığınız bu püreyi patateslerin kabuklarına tekrar doldurun.

3. Kalan Sana’yı eritin. Patateslerin üzerine peyniri bölüştürün. Eritilmiş Sana’dan da dökerek patatesleri tekrar fırına sürün. Üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar gratine edip, fırından alarak servis yap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder