28 Temmuz 2012 Cumartesi

Pommes Olives (Zeytin Patates)


Pommes Olives Hazırlanışı (Zeytin Patates)
İşlem basamakları
􀂾 Pommes noisette gibi hazırlanır. Ancak patatesler zeytin gibi kesen özel
bıçağın kendi ekseni etrafında çevrilmesiyle zeytin şeklinde kesilerek kullanılır.
􀂾 Diğer işlemler pommes noisette ile aynıdır.
􀂾 Sıcak olarak servis yapılır.
Dikkat edilecek noktalar
􀂾 İlk kızartmada kullanılan sıvı yağ zeytinyağı olmamalıdır.
􀂾 İkinci kızartmaya geçmeden önce ilk kızartma yağı mutlaka süzülmelidir.
􀂾 İkinci kızartmada tereyağ kullanılması gerekir. Tereyağı hem güzel bir parlaklık
hem de özel bir lezzet kazandırır.
Not: Pommes noisette, taze, küçük ve eşit büyüklükteki patateslerden de yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder