23 Ocak 2010 Cumartesi

patates diyeti 1-2


MUCİZE BİR BESİN PATATES
HEM KANSERDEN KORUNUN HEM KİLO VERİN
Patatesin posalı bir besin oluşu, kalın bağırsak kanserini ve bağırsak düzensizliklerini engelliyor.
PATATES REJİMİYLE İKİ GÜNDE BİR KİLO VERİLEBİLİR
Binbir çeşit yemeği ile sofralarımızın vazgeçilmez yiyece­ği olan hem leziz hem de doyurucu özelliği ile her evin mut­fağının önemli malzemeleri arasında sayılan patates’in iki önemli özelliğinden söz etmek istiyoruz.
Doktorlara göre.patates, bilinenin aksine kilo aldırmadığı gibi, bazı tip kanserlerden ve iç hastalıklarından da insanı ko­rur. Her şeyden önce patatesin fazla posalı bir besin olması kalın bağırsak kanserine ve bağırsak düzensizliklerine karşı bir korunma vasıtası oluyor Posalı oluşu nedeniyle besinin vü­cuda çabuk geçmesine engel olan patates dolayısıyla kansere neden olan virüslerin faaliyete geçmesini önlüyor.
Patates diyetinin kişiyi kanserden koruduğu gerçeği, 20 yıl süreyle Afrika yerlileri üzerinde yapılan araştırmalar sonun­da ilk kez ortaya çıkmıştı. Bu yerliler, patates, kepek, mısır, meyve ve fındık, ceviz gibi fazla posalı besinler aldıklarından, bunlarda kalın bağırsak kanserine hiç rastlanmamıştır. Posa, besinin hazmedilmeyen kısmıdır. Proteinler yağlar ve karbon­hidratlar ince bağırsak tarafından hemen hemen tamamen emi­lirler, fakat posalar kalın bağırsağa hiçbir değişikliğe uğrama­dan geçerler. Ve son araştırmalar da posanın bu koruyucu et­kisini açıkça ortaya koymuştur.
PATATES’LE ZAYIFLAYABİLİRSİNİZ…
öte yandan çoğu kişiye ilk bakışta ters gelebilecek bir başka gerçek var. Patatesi yağda kızartmazsanız veya buna tereyağı, sos gibi ilâveler yapmazsanız kesinlikle kilo aldır­mıyor. Yapılan birçok araştırmada, gönüllülerin üç ay süreyle her gün bir kilo patates yedikleri halde hiç kilo almadıkları, aksine üç ay sonunda kilo yerdikleri saptanmış durumda. Bu­nun da nedeni, patatesin mideyi yeterince doldurup, yarattığı doygunluk hissi ile diğer yüksek kalorili besinlerin .alınması­na engel olması.Bu arada eğer patatesler kabuklanyia birlikte haşlanırsa posa miktarı kabuksuz pişirilenden’ daha fazla oluyor.
İŞTE PATATES REJİMİ :
Yaz günleri kilo almaktan korkanlar binbtr çeşit rejim de­nemesine girişir, kendilerini günlerce açlığa mahkûm ederler. Oysa şimdi patatesle haftanın sadece iki günü rejim yapılabi­lir, diğer günler istediğinizi yiyebilirsiniz. Sabah, öğle ve ak­şam öğünlerinden oluşan iki günlük patates rejimi, iki günde bir kilo vermek isteyenler için bulunmaz bir fırsat.
BİRİNCİ GÜN:
KAHVALTI:
1 drlim hazır ktzarmış eirffteğe, çok az miktarda tereyağı veya margarin sürün. Yanında kayısı, yumurta. Üzerine de ra-terseniz karabiber serpebilirsiniz. (Tuz kesinlikle kullanmayın) 2-3 fincan koyu kahve veya çay. (160 kalori).
ÖĞLE YEMEĞİ :
Patates köftesinin Malzemeleri: 1 – 2 taze soğan, 1 yemek ka­şığı kıyılmış maydanoz, dereotu karışımı, biraz karabiber, 1 diş sarmısak, 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 5 gr. margarin veya tereyağı, 2 orta büyüklükte patates, 2 salatalık turşusu.
Hazırlanışı: Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra bunları iyice rendeleyin. Salatalık turşusunu ve taze soğanları hal­kalar halinde kesin. Daha sonra da bunları otlarla birlikte pa­tates rendesinin arasına katın. Karabiber ve dövOtmüş sarmısakla tatlandırın. Şimdi bu karışımdan santim.kalınlıkta bîr rulo hazırlayın ve bu rulodan da 4 tane dilim kesin. Kızgın yağın içinde kızartın. Yanında şirketi saiala yiyebilirsiniz. {300 kalori)
AKŞAM YEMEĞİ:
TEREYAĞLI SOSLU PATATES
Malzeme : 250 gr. taze küçük patates, 2 gr. tereyağı, küçük kıvırcık saiata, 1 iivnon, karabiber, ‘1 sakarin, 1 diş ,sarmısak, Ver demek yşşü soğanirs uçlars ve maydanoz, 1 tatlı ka­şığı zeytinyağı.
Patatesleri kabuğuyia biriikte iyice yıkayın. Daha sonra,
haşlayın se suyunu süzün, öte yanda tereyağını eritip kabuklarını soyup küçük küçük kesmiş olduğunuz patateslerin üzerine dökün. Yanında da limonlu, maydanoziu, yeşil soğanlı, sarmısak, zeytinyağlı kıvırcık salata,hazırlayın. (380 kalori)
İKİNCİ GÜN:
KAHVALTI :1 dilim hazır kızarmış ekmeğe çok az mikfâr4 da margarin veya tereyağı sürün, yanında 1 büyük portakâf veya kabukları soyulmuş,. dilim dilim kesilmiş iki .elma yiykv 2-3 fincan koyu kahve veya çay içebilirsiniz. (300 kalori)
ÖĞLE YEMEĞİ: (Yumurta Soslu Patates)
Malzeme : 250 gr. taze patates, ‘1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 bıçak ucu hardal, karabiber, 2-3 yemek kaşığı sirke, 2 yemek ‘kaşığı kıyılmış mâydarvoz, dereotu ve tere karışımı, 1 diş sarımsak (sarmısaŞf sevmeyenler kullanmayabilirler) 1 katı pişmiş yumurta.
Hazırlanışı: Patatesleri yıkaym ve kıyılmış dereotuyla birlikte haşlayın. Suyunu süzün, kabuklarını soyun. Zeytinyağı^ hardalla, karabiberle, sirkeyle, otlarla ve dövülmüş sarmısakla karıştırın. Katı pişmiş olan yumurtayı da ince ince kıyın ves bunu da sosun arasına karıştırın. Daha sonra bu sosu patateslerin üzerine döküp yiyin. (315 kalori).
AKŞAM YEMEĞİ(Mantarlı patates çorbası) :
125 gr, mantar! 10 gr. nfergarin veya tereyağı, 1 küçük soğan veya 2 taze soğan, 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanozu 2-3 yemek kaşığı et suyu, karabiber, sarmısak, 1 patates.
Hazırlanışı: Mantarları iyice yjkayın. Margarin veya tere­yağını bir tencerede ısıtın ve ince ince kıymış olduğunuz so­ğanla iyice yıkanmış olan mantarları da içinde kavurun. May­danozu da arasına katın ve üzerine 1 fincan su katın. Daha sonra da üzerine et suyunu koyun, öte yandan haşlamış ol­duğunuz patatesi püre haline getirin ve bunu da çorbanın ara­sına kattp içinde iyice çözülmesi için sürekli karıştırın. En son olarak da baharatlarla tatlandırın. (220 kalori).
ÖZELLİKLE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR :
Bu patates rejiminde kesinlikle tuz kullanmamak gerek. Tuz vücutta doku suyu oluşturur. Bu da patateste bulunan mi­nerallerin, vücuttaki yağın erimesine engel olur.
Bu iki günlük rejim planında kahvaltı haricinde hiçbir su­suzluğu giderici içecek kullanılmıyor. Ancak siz bol bol maden suyu, çay (koyu ve şekersiz) içebilirsiniz.
Bu rejimin kendinizi şişman hissettiğiniz ve kısa sürede kilo vermeyi arzuladığınız anda uygulayabilirsiniz.



Patates diyetiyle bir haftada 3 kilo verin! Patatesin hep şişmanlattığı söylenir. Kalorisinin yüksek olduğu düşünülür ve diyet listelerinden uzak tutulur. Oysa patates vücut için gerekli birçok mineral içeriyor. Bu nedenle beslenme programından çıkartılmaması gerekiyor. Hazırladığımız patates diyeti ile 1 haftada rahatlıkla 3- 5 kilo verebilirsiniz.

1. GÜN
Sabah: Kahve ya da çay, 2 dilim kepekli ekmek, diyet margarin, domates, yeşil biber
Öğle: 220 gr patates ile salata, çok az sıvı yağ
İkindi: 1 elma
Akşam: 120 gr kuzu incik, 150 gr patates ile yapılmış yemek, bol salata

2. GÜN
Sabah: Kahve ya da çay, 50 gr kepekli ekmek, 2 ince dilim salam, salatalık, domates
Öğle: 200 gr patates ile hazırlanmış mevsim türlü, bol salata
İkindi: 200 gr havuç
Akşam: 200 gr balık, 120 gr haşlanmış patates, bol salata

3. GÜN
Sabah: Kahve ya da çay, 50 gr kepekli ekmek, 1 sosis, salatalık domates
Öğle: 160 gr haşlanmış patates, çeyrek bardak süt ile yapılmış püre, 5 adet taze kayısı bol salata
İkindi: 1 bardak ayran
Akşam: 2 adet yumurta, 160 gr patates (kuşbaşı doğranmış) ile omlet, bol salata

4. GÜN
Sabah: Kahve ya da çay, 50 gr kepekli ekmek, 5 gr yağ, 5 gr bal
Öğle: 100 gr dana eti, 160 gr haşlanmış patates ile sebze türlü, bol salata
İkindi: 175 gr greyfurt
Akşam: 80 gr patates tava, 200 gr ızgara köfte, bol salata

5. GÜN
Sabah: Kahve ya da çay, 25 gr kepekli ekmek, 200 gr yağsız yoğurt içine salatalık ve dereotu karıştırın.
Öğle: 160 gr patates, 100 gr patates, 100 gr havuç ile püre, 300 gr ekstra light yoğurt
İkindi: 150 gr mevsim meyvesi
Akşam: 8 kibrit kutusu patatesli tepsi böreği, bol sebze ve salata

6. GÜN
Sabah: Kahve ya da çay, 25 gr kepekli ekmek, 30 gr peynir, 100 gr mevsim meyvesi
Öğle: 160 gr patates, 100 gr patates, 100 gr havuç ile püre, 300 gr ekstra light yoğurt
İkindi: 4 adet salatalık turşusu
Akşam: 2 adet kabak, 150 gr haşlanmış patates, 110 gr dana eti, bol salata

7. GÜN
Sabah: Kahve ya da çay, 1 kase cornflakes, 250 gr yoğurt
Öğle: 320 gr patates, 5 gr tereyağ, 30 gr kaşar peyniri, yemek kaşığı sosis ve hardal ile kumpir, bol salata
İkindi: 1 bardak ekstra light süt
Akşam: 180 gr biftek, yarım su bardağı mantar, 80 gr patates ile yapılmış salçalı biftek, bol salata

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder