23 Ocak 2010 Cumartesi

Pommes Croquette A’la Lyonnaise(soğanlı)

Pommes Croquette A’la Lyonnaise(soğanlı)
Hazırlanışı (lion usulü patates kroket)

Gereçler (4-5 porsiyon için kullanılacak malzeme miktarı)

· 1 ölçü pommes croquette malzemeleri

· 1 orta boy brunoise doğranmış soğan

· 25 g tereyağ

· 1-2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

· 2 adet çırpılmış yumurta akı ya da tamamı

· ½ su bardağı un

· ½ su bardağı galeta tozu

İşlem basamakları

· Pommes croquette hamuru hazırlanır.

· Soğan tereyağıyla sote yapılarak (iyice kurutulur) ateşten alınır ve maydanoz ilave edilir.

· Hazırlanmış olan kroket hamuruna karıştırılarak uzun silindir şekli verilir.

· Un serpilmiş masada 3-4 cm çapında 3-4 cm uzunluğunda kesilerek silindir veya yuvarlaklar yapılır.

· Önce una, sonra yumurta akına veya yumurtaya, sonra da galeta tozuna bulanır.

· Servise yakın bir zamanda, ısıtılmış bol yağda istenilen renkte kızartılarak sıcak tepsiye alınır.

· Sıcak olarak servis yapılır.

Dikkat edilecek noktalar

· Pane yapımında dikkat edilmesi gereken noktalara uyulmalıdır.

· Servisten kısa bir süre önce kızartılmalıdır.



Liyonez Patates



Porsiyon miktarı
Hesapla
Malzemeler (10 kişilik)
Miktar Ölçü Adı
1.50 kg Patates (kabukları soyulmuş)
200.00 ml Ayçiçek yağı
100.00 g SANA
750.00 g Soğan (dilimlenip, halkalarına ayrılmış)
Tuz
Karabiber, çekilmiş
5.00 çorba kş Maydanoz, kıyılmış

Hazırlanışı:

1. Kabuğu soyulmuş patatesleri 3 mm kalınlığında dilimleyip, yıkayın. Süzdürüp, bir bez arasında kurulayın.

2. Ayçiçek yağı ve Sana’yı beraberce bir kızartma tavasında kızdırın. Soğan halkalarını yağa atın. Arasıra ters yüz ederek, halkalar yumuşayıp, kahverengileşinceye kadar ağır ağır kızartın. Süzdürerek yağdan alıp, bir kağıt havlu üzerine çıkarın.

3. Gerekiyorsa tavaya yağ ilavesi de yaparak tekrar iyice kızdırın. Patatesleri tavaya yerleştirip her iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Süzdürerek yağdan alıp, bir kağıt havlu üzerine çıkarın.

4. Kızarmış patates ve soğanları bir kapta dikkatlice harmanlayın. Tuzlayıp, biberleyin. Üzerlerine ince kıyılmış maydanozu da serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder