23 Ocak 2010 Cumartesi

pattes tava

PRENSES USULÜ KURU OTLU PATATES TAVA








Bu ay #YE 16# etkinliğinin konusunu, sitemi oluşturmadan evvel de beğeni ile takip ettiğim sevgili Evrenbal belirlemiş patatesin içine girdiği tatlar olarak... Ben sevdim bu konuyu çok. Önce değişik ne ğişirsem ne pişirsem diye düşündüm epey. Sonra aklıma çok basit olan ve benim severek yaptığım, çevremdeki herkesin de bayıla bayıla yediği "Prenses usulü patates tava" yapmak geldi. Bakalım siz deneyince beğenecekmisiniz?




PRENSES USULÜ PATATES TAVA


Malzemeler:


-1 kg patates

-1 lt zeytinyağı

-1 tutam taze kekik

-1 çay kaşığı kuru rezene

-1 çay kaşığı kuru adaçayı

-1 çay kaşığı keten tohumu

-1-2 yaprak defne

-1 çay kaşığı karabaş otu

-1 çay kaşığı biberiye

-galeta unu

-sirke

-limon



Yapılışı


Patetesleri ince ince doğrayıp yıkayın ve sirkeli galeta unlu suda 40 dk kadar bekletin. Derince bir kızartma tavasına zeytinyağı dökün. Yağ kızmaya dönerken içine kekik, rezene, adaçayı, keten tohumu, defne, karabaş otu, biberiye ekleyin. Üzerine bir kaç damla sirke ve limonsuyu damlatın. Kızmış yağa sirkeli galeta unlu sudan çıkarıp sularını süzdürdüğünüz patatesleri atın.


Patatesler altın sarısı rengini kaybetmeden, tavadan alın. Ama bir kevgirle baharatların yağ içinde kalmasını sağlayın. Keyfinize göre ister yoğurtla, ister salatayla isterseniz de ketçap - hardal - mayonezle servis yapın...


Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder