23 Ocak 2010 Cumartesi

Püre Patates Pommes Purée

Püre Patates Pommes Purée
http://www.friendsofbutter.co.uk/uploads/124334613979484/resize_500_700_crop_500_300_center_center.jpg
Hazırlanışı

İşlem basamakları

· Patatesler soyulur, iri ve kalın parçalar halinde doğranır.

· Kaynar tuzlu suya atılarak yumuşayıncaya kadar haşlanır.

· Ocaktan alınarak suyu süzdürülür ve tekrar aynı kap içerisinde ocak üzerinde ağzı açık olarak tutulur ve kısa bir süre (5-6 dakika) kızgın fırında bekletilir.

· Presten veya süzgeçten geçirilerek ezilir.

· Ocak üzerinde kıvam verebilecek kadar kaynar süt eklenerek, çırpma teliyle hızla çırpılarak karıştırılır.

· Tereyağ ilavesiyle karıştırmaya devam edilerek kabarması ve renginin ağarması sağlanır.

· Ocaktan alınarak nutmeg rendesi, tuz ve beyaz biber ilave edip karıştırılır.

· Sıcak olarak servis yapılır.

Dikkat edilecek noktalar

· İri ve depolanmış eski patatesler kullanılmalıdır.

· Taze olarak hazırlanıp kullanılması tercih edilmelidir.

· Beklemesi gerekiyorsa, haşlanıp ezildikten sonra ben mari bekletilmelidir.

· Ben maride bekletirken üzeri yağlanarak, biraz süt serpilmelidir.

· Süt miktarı patatesin içerdiği nişastaya göre değişiklik gösterse de genel ölçü ½ kg patates için 75-100 ml taze süt ve 40-50 g tereyağ önerilir.

· Kesinlikle ocak üzerinde ısıtılmamalıdır.

· Püre cinsi patates garnitürleri tabağa mutlaka şekillendirilerek konulmalıdır.Dondurma maşası ya da kaşığı yardımıyla toplar şeklinde, krema torbasından da duylar yardımıyla sıkılarak şekillendirilmelidir. Hiçbiri yoksa hafif ıslatılmış bıçak ya da kaşık yardımıyla göze hoş görünecek şekilde düzeltilmeli, kesinlikle şekilsiz bırakılmamalıdır.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFwCnJCn2cirrCosawLczZsTTr4MzDvKkJg3P_JrJPcxer03Mi304Q_29cKtpSDUfWCHD_muI_brsASIH99BvJmYileL3Dfur01ZjQMEaVGNAZRb2VsH4GOKG-zLTWVNIE_ckkkXOZJ8k/s1600/pagepork.jpg



Patates Püresi



Porsiyon miktarı
Hesapla
Malzemeler (10 kişilik)
Miktar Ölçü Adı
1.50 kg Patates (kabukları soyulmuş)
75.00 g SANA
Tuz
150.00 ml Süt, taze (ılık)

Hazırlanışı:

1. Kabuğu soyulmuş patatesleri tuzlu suda haşlayın. Patatesler yumuşayınca suyunu süzdürüp, tencerenin kapağını kapatın. Patateslerin biraz kurumaları için tencereyi tekrar ocağa oturtup kısık ateşte birkaç dakika bekletin.

2. Patatesleri orta bir süzgeçten geçirerek ya da patates ezicisi kullanarak ezin. Ezilmiş patatesleri temiz bir kaba aktarın. Sana’yı küçük parçalara bölerek ilave edin ve karıştırmayı sürdürerek patateslerin sıcaklığıyla erimesini sağlayın. Tuzunu ekleyip karıştırın.

3. Ilık sütü azar azar ve sürekli karıştırarak patatese ekleyin. Püreyi kremamsı bir kıvama gelinceye kadar karıştırmayı sürdürün. Tuzunu kontrol edip sıcak olarak servis yapın.

Not:
Patates püresi, Knorr Patates Püresi kullanılarak da hazırlanabilir. 1 litre suyu kaynatın. 10 g tuzu ve 20 g Sana’yı sıcak suya ilave edin. Suyun altını söndürdükten sonra 500 g sütü soğuk olarak içine katın. Üzerine 250 g Knorr Patates Püresi’ni de serpiştirerek ekleyip 1 dakika bekledikten sonra hepsini birlikte karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder