23 Ocak 2010 Cumartesi

patatesli çiğ köfte

PATATESLİ ÇİĞ KÖFTE

Malzemeler:

  • 5-6 Patates
  • 1 su bardağı ince ulgur
  • 3-4 sivri biber
  • 1 demet taze soğan(10 adet kadar)
  • 1 küçük demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Yeterince tuz, kimyon
  • 1 limon suyu

Yapılışı:

Kısır yapar gibi bulgurları kapaklı bir tencerede kaynar su ile ıslatın. Su asla görünmemelidir. Bulgurları ıslatacak kadar üzerinde hafif gezdirmeniz kafi..Daha sonra bulgurlar çok diri gelirse biraz daha kayar su ekleyebilirsiniz.

Diğer taraftan patatesler haşlanır, kabukları soyulup püre haline getirilir, soğutup ellerinizle sıkarak da yapabilirsiniz. Islatılan bulgurların içine ezilen patatesler, çok ince kıyılmış biber, kıyılmış taze soğan, maydanoz, kırmızı biber, kimyon,tuz, bir çay bardağı sıvıyağ ile limon suyu dökülür, karıştırılıp yoğrulur.

Bir servis tabağına marul yaprakları döşenir, karışımdan alınıp köfte şekli verilerek üzerine dizilerekten servis yapılır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder