28 Temmuz 2012 Cumartesi

Pommes Sable kumlu patates

Pommes Sable Hazırlanışı
Sable Patates
Bu garnitür çeşidi kumlu bir görünümde olduğu için kum anlamına gelen bu isimle
anılmıştır.Pommes sable genellikle kızarmış körpe kaz ve ördek yanında tercihen servis
yapılır.
İşlem basamakları
􀂾 Pommes carrees hazırlanır.
􀂾 Tereyağında kızartma işlemi tamamlanmak üzere iken, tost ekmeğinden
hazırlanmış, açık renkte ve kaliteli galeta unu ilave edilir, biraz da galeta unuyla
kızartılır.
􀂾 Sıcak olarak servis yapılır.
Dikkat edilecek noktalar
􀂾 İlk kızartmada kullanılan sıvı yağ zeytinyağı olmamalıdır.
􀂾 İkinci kızartmaya geçmeden önce ilk kızartma yağı mutlaka süzülmelidir.
􀂾 İkinci kızartmada tereyağ kullanılması gerekir. Tereyağı hem güzel bir parlaklık
hem de özel bir lezzet kazandırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder