23 Ocak 2010 Cumartesi

Steak Patatesi Pommes Pont-Neuf

Pommes Pont-Neuf Steak Patatesi
http://farm1.static.flickr.com/27/35959231_ace268d40e.jpg?v=0
İşlem basamakları

· Uzunluğu 3-4 cm iri ve aynı boylarda patatesler seçilerek soyulur, dikdörtgen prizması şekline getirilir.
· Hazırlanan prizmalar kesiti 2cm2 ve 5-6 cm uzunluğunda kesilir.
· Bir defada 160-185 0C de koyu hardal renginde kızartılır.
· Tuzu servise alırken atılmalıdır.Sıcak olarak servis yapılmalıdır.
http://www.lacuisinedefabrice.fr/wp-content/uploads/2009/02/2008-03-175.jpg
· Steak patatesi oluklu veya tırtıklı keseceklerle (mandolinle) şekillendirilebilir.Aynı boyutlarda ama tırtıklı bir görünüm kazanır. Bu şekliyle pommes frites collorettes, French fried collorettes isimlerini alır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder