23 Ocak 2010 Cumartesi

Fırın Patates

Fırın Patates



Porsiyon miktarı
Hesapla
Malzemeler (10 kişilik)
Miktar Ölçü Adı
1.50 kg Patates (kabukları soyulmuş)
250.00 g SANA (eritilmiş)

Hazırlanışı:

1. Patatesleri yıkayın. Kabuklarını soyup, tekrar yıkayarak bir süzgece alın. Porsiyona 3-4 adet düşmesi ve eşit büyüklükte olmaları için şekil verin, gerekenleri ise parçalara keserek şekillendirin. Yağ sıçratmamaları için iyice kurulayın.

2. Fırınınızı 230ºC-250ºC’ye getirip ısıtın. Fırın tepsisine eritilmiş Sana’yı dökerek kızdırın. Patatesleri tepsiye yerleştirip, her tarafları eşitçe renk alıncaya kadar kızartın.

3. Tepsideki patatesleri tuzlayıp, tepsiyi sıcak fırına sürün ve 30 dakika pişirin. Bu süre sonunda patatesleri ters çevirin ve 30 dakika daha pişirerek diğer taraflarının da aynı şekilde kahverengileşmesini sağlayın.

4. Tepsiyi fırından alın. Gerekiyorsa patateslerin fazla yağlarından arınmaları için bir kağıt havlu üzerinde süzdürerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder