23 Ocak 2010 Cumartesi

lalezar


Benzerlerini çoğu şekilde denediğimiz patates toplarının bir başka versiyonu lalezar.Özellikle akşam yemeklerinde garnitür olarak kullanılabilecek şık ve lezzetli bir tarif...


LALEZAR
5 patates
1 kurusoğan
yarım limon
4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,karabiber
1 demet maydanoz
2 adet kırmızı biber(kapya)

Patateslerimizi haşlayıp çatal yada patates ezici yardımı ile iyice eziyoruz.Minik küpler halinde doğradığımız soğan,yağ,limon,tuz ve karabiber ilave ettiğimiz patates ezmemizi köfte yoğurur gibi yoğuruyoruz.

Maydanozlarımızı incecik kıyıp büyükçe bir tabağa alıyoruz.Elimize ceviz büyüklüğünde patates püresi alıp maydanozda yuvarlıyor ve yuvarlak form veriyoruz.Patateslerimizin ortasına işaret parmağımız ile bastırıp küpler halinde doğradığımız kapya biberlerimiz ile süslüyoruz.
Afiyet Olsun....

Lalezar

yemek zevki dergisinde bu tarifi gördüm. Hem çok basitti hem de şık bir sunumu vardı bende hemen yaptım. Yalnız kitaptaki tarifte kırmızı biberler sadece doğranıp kullanılıyordu. Ben ise hafif soteledim. Yiyen herkes çok beğendi.


Malzemeler

· 1 kg patates

· 1 kuru soğan

· 1 yemek kaşığı tereyağ

· 1 yemek kaşığı sirke

· ½ limon suyu

· Tuz

· Kırmızı biber

· Maydanoz

Hazırlanışı:

1-Patatesler haşlanıp iyice ezilir.

2-İçerisine çok küçük doğranmış kuru soğan, yağ, limonsuyu , tuz ve sirke ilave edilerek yorulur.

3-Cevizden büyük parçalar koparılıp içleri oyuk olacak şekilde tas gibi hazırlanır.

4-Bu arada kırmızı biberler küp küp doğranır az sıvı yağ ve tuz ilavesiyle yumuşayıncaya kadar sotelenir.

5-Hazırlanan patatesler önce kıyılmış maydanoza batırılır. Daha sonrada içlerine sotelenmiş kırmızı biber konularak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder