23 Ocak 2010 Cumartesi

Pommes A’l’anglaise İngiliz Usulü Patates

Pommes A’l’anglaise İngiliz Usulü Patates

İngilizler genellikle patatesleri bu şekilde hazırladıkları için bu isimle anılmaktadır.

İşlem basamakları

· Pommes natur hazırlanır.

· Servise alınmadan hemen önce tavada eritilen tereyağından geçirilir.Patatesler tava sallanarak parlatılır.

Dikkat edilecek noktalar

· Patatesler şekillerinin ve boyutlarının eşit olmasına dikkat edilmelidir.

· Haşlanırken yumuşaklık kontrolü kürdanla yapılabilir.

· Sıcakken servis yapılmalıdır.

· Servis yapılırken maşa vb servis aracı kullanılırsa şekli bozulabilir. Eldiven takılarak elle servis tabaklarına şekli bozulmadan koyulmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder