23 Ocak 2010 Cumartesi

Pommes Williams(armut şekli)

Pommes Williams(armut şekli)
http://www.11er.at/Portals/0/Produkte/GV/Serviervorschlag/gv-sv-pommes-williams.jpg

Hazırlanışı (william patates)

Gereçler (4-5 porsiyon için kullanılacak malzeme miktarı)

· 1 ölçü pommes croquette malzemeleri

· 2 adet çırpılmış yumurta akı ya da tamamı

· ½ su bardağı un

· ½ su bardağı galeta tozu

· 10-15 tane çubuk makarna

İşlem basamakları

· Pommes croquette hamuru hazırlanır.

· Un serpilmiş masada uzun silindir şekli verilerek.

· 3-4 cm çapında yuvarlanır.

· 3-4 cm boyunda eşit aralıklarla kesilerek elde yuvarlanarak armut şekli verilir.

· Önce una, sonra yumurta akına veya yumurtaya, sonra da galeta tozuna bulanır.

· Çubuk makarnadan yeterli büyüklükte kesilerek yumurtaya batırılır ve armudun sapı olacak şekilde yerleştirilir.

· Servise yakın bir zamanda, ısıtılmış bol yağda istenilen renkte kızartılarak sıcak tepsiye alınır.

· Sıcak olarak servis yapılır.

Dikkat edilecek noktalar

· Pane yapımında dikkat edilmesi gereken noktalara uyulmalıdır.

· Pane hazırlanırken ve kızartırken armut şeklinin bozulmamasına dikkat edilmelidir.

· Servisten kısa bir süre önce kızartılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder