28 Temmuz 2012 Cumartesi

Pommes Farcies Hazırlanışı (Patates dolması)

Pommes Farcies Hazırlanışı (Patates dolması)


İşlem basamakları
􀂾 İri uzunca ve eşit büyüklükte patatesler seçilerek fırçalanır, ovularak yıkanır,
kurulanır.
􀂾 Önceden ısıtılmış 200-225 0C deki fırında dış kısımları hafif kızarıp iç kısımları
da yumuşayıncaya kadar pişirilir.
􀂾 Uygun tarafından düzgün bir kapak açılır, patatesin 1/3 ü uygun bir kaşıkla
oyularak çıkartılır.
􀂾 Presten geçirilir yada ezilir. Tuz, beyaz biber, tereyağ, süt ve nutmeg rendesi
ilave edilir. Çırpma teliyle çırpılarak kabartılır.
􀂾 Ucuna tırtıklı duy takılmış krema torbasına doldurulur. Oyulan patateslerin
içine sıkılır
􀂾 Sıkma işlemi şekilli olarak dışına doğru yükselerek bitirilir.
􀂾 Üzerine yumurta sarısı ve ya tereyağı sürülebildiği gibi sadece kaşar peyniri
rendesi de serpilebilir.
􀂾 Servisten önce fırında üzeri kızartılarak sıcak olarak servis yapılır.
Not:Tepesine peynir serpilerek hazırlandığı zaman pommes farcies au fromage adını
alır.İstenirse hazırlanan patates sıkılmadan önce içine peynir dilimi yerleştirilerek üzerine
patates sıkılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder