23 Ocak 2010 Cumartesi

patates kebabı

cPATATES KEBABI

MALZEMELER
Tepsinizin aldığı kadar küçük patates
Yarım kilo kıyma et
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI
Küçük patateslerin kabuklarını soyup yıkayın. Etin içine pul biberi,kara biberi ve yarım tatlı kaşığı tuzu ilave edip iyice yoğurun. Daha sonra eti ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlayıp bir et bir patates şeklinde tepsiye dizin. Ayıklayıp yıkadığınız sarımsakları kalan yarım tatlı kaşığı tuzla beraber ezin ve tuzla ezmiş olduğunuz sarımsakların üzerine sıvı yağı ekleyip karıştırın.Hazırladığınız sıvı yağlı karışımı tepsideki patates ve etlerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında yemeğiniz pişip üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Not: Benim tepsimin orta kısmında boşluk kaldığı için sivri biber koydum. Sizin tepsinizde de boşluk kalırsa sivri biber koymanızı tavsiye ederim. Tadı çok güzel oluyor bence.:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder