Buharda Pişirilmiş Patates
Porsiyon miktarı
Hesapla
Malzemeler (10 kişilik)
Miktar Ölçü Adı
Tuz
2.00 kg Patates
Hazırlanışı:
1. Patatesleri yıkayın. Kabuklarını soyup, tekrar yıkayarak bir süzgece alın. Eşit büyüklükte olmaları için şekil verin, gerekenleri ise parçalara keserek şekillendirin.
2. Patatesleri tuzlayarak buharlı pişiricinin delikli haznesine yerleştirin. Eşit pişebilmeleri ve buharın dolaşabilmesi için patatesleri yığmadan düzgünce yerleştirin. Buharlı pişiricinizi patates için önerilen konumda çalıştırarak patatesleri pişirin.
3. İstenildiğinde buhardan alarak porsiyona 2-3 parça gelecek biçimde servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder