kumpir
Özge Tığdemir Turhan –
Devletşah 
Kabuğu ile yiyebileceğiniz ev yapımı nefis kumpir.
Malzemeler
Hazırlanışı
- Patatesin kabuğu iyice fırçalanarak yıkanır.
- 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.
- Patatesin üst kısmından kapak kesilir.
- Bir kaşık yardımıyla içleri bir kaseye boşaltılır.
- İstenilen bütün garnitürler, boşaltılan patatesler, tereyağ ve 2 yemek kaşığı kaşar peynir karıştırılır.
- Hazırlanan karışım kabuktan oluşan çanağın içine doldurulur.
- Üzerine ayrılan kaşar peynir konularak peynir kızarana kadar tekrar fırınlanır.
- Kapak üzerine kapatılırak servis edilir.

Notlar
- Uzun ve büyük patates seçmek bu iş için en uygun olanı.
- yoğurtlu malzeme koyacaksanız ikinci defa fırına vermeyin.
- Patatesleri mikrodalga fırında da pişirebilirsiniz.
devletşahtan
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder