23 Ocak 2010 Cumartesi

kumpir

Kumpir

Kumpir

Kabuğu ile yiyebileceğiniz ev yapımı nefis kumpir.

Malzemeler
Hazırlanışı
  1. Patatesin kabuğu iyice fırçalanarak yıkanır.
  2. 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.
  3. Patatesin üst kısmından kapak kesilir.
  4. Bir kaşık yardımıyla içleri bir kaseye boşaltılır.
  5. İstenilen bütün garnitürler, boşaltılan patatesler, tereyağ ve 2 yemek kaşığı kaşar peynir karıştırılır.
  6. Hazırlanan karışım kabuktan oluşan çanağın içine doldurulur.
  7. Üzerine ayrılan kaşar peynir konularak peynir kızarana kadar tekrar fırınlanır.
  8. Kapak üzerine kapatılırak servis edilir.

Kumpir

Notlar
  • Uzun ve büyük patates seçmek bu iş için en uygun olanı.
  • lu malzeme koyacaksanız ikinci defa fırına vermeyin.
  • Patatesleri da da pişirebilirsiniz.
devletşahtan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder