23 Ocak 2010 Cumartesi

çiğ patatesten sote Pommes Sautées a’cru

· Pommes Sautées a’cru (çiğ patatesten sote)
http://lizziee.files.wordpress.com/2008/06/marcon-lunch-langoustines.jpg
Hazırlanışı

· İşlem basamakları

· Patatesler yıkandıktan sonra kabukları soyularak daire veya yarım daire şeklinde 2-3 mm. kalınlıkta düzgün dilimler şeklinde doğranır.

· Sote tavasına tavanın dibini kaplayacak kadar olmak şartıyla kızartma yağı konularak kızdırılır.

· 1-2 porsiyonluk patates, içine dağıtılarak konulur.

· Tava devamlı sallanarak ve arada kaydırılıp alt üst edilmek suretiyle her tarafının aynı şekilde hafif kızarması sağlanır.

· Dibinde kalan yağı süzdürülerek az tereyağı ve tuz ilave edilir.

· Kızartma istenilen renge gelinceye kadar devam edilir.

· Ocaktan alınır ve üzerine biraz ince kıyılmış maydanoz serpilir.

· Sıcakken servis yapılmalıdır.

· Dikkat edilecek noktalar

· Orta boy patatesler kullanılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder