23 Ocak 2010 Cumartesi

şato patates

Şato Patates


alzemeler (10 kişilik)
Miktar Ölçü Adı
2.00 kg Patates ,küçük
200.00 g SANA
Tuz
5 çorba kş Maydanoz, kıyılmış

Hazırlanışı:

1. Patateslerin kabuklarını soyup, yıkayın. Herbir patatesi boyu 5 cm, uç çapları 1,5 cm ve ortasının çapı 2,5 cm olan 8 köşeli fıçı şeklinde bıçakla keserek düzeltin.

2. Fırınınızı 230ºC’ye getirip ısıtın. Patatesleri alabilecek büyüklükte bir tencerede su kaynatıp, patatesleri bu suda 2-3 dakika haşlayın. Süzdürüp soğuk sudan geçirin ve bir süzgece çıkarın.

3. Fırın tepsisine eritilmiş Sana’yı dökerek kızdırın. Patatesleri tepsiye yerleştirip, her tarafları eşitçe renk alıncaya kadar kızartın.Tepsideki patatesleri tuzlayıp, tepsiyi sıcak fırına sürün ve 30 dakika pişirin. Bu süre sonunda patatesleri ters çevirin ve 30 dakika daha pişirerek diğer taraflarının da aynı şekilde kahverengileşmesini sağlayın.

4. Tepsiyi fırından alın. Gerekiyorsa patateslerin fazla yağlarından arınmaları için bir kağıt havlu üzerine çıkarın. Patatesleri üzerlerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder