Patatesli Omlet
12Kas06Patates-Ye için tariften çok servis önerisi.
Malzemeler
- 1 adet patates
- 2 adet yumurta
- 3-4 dilim kaşar peynir
- yağ
- tuz
Hazırlanışı
- Patatesler küp küp doğranıp haşlanır.
- Haşlanan patatesler bir kap içinde çırpılmış yumurta ve kaşar peynir ile karıştırılır.
- Bu karışım yağlanmış topkek kalıplarına paylaştırılıp, önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir.
Notlar
- Kahvaltıya misafiriniz geldiğinde omletinizi değişik şekillerde ikram edebileceğiniz konusunda fikir vermek maksadıyla bu tarifi hazırladım.
- Patatesli omlet bir gün önceden kalan patates püresi ile de çok lezzetli oluyor tavsiye ederim. Tabi ki kızarmış patatesle de nefis oluyor.
- Patateslerinizi haşlarken bir tutam biberiye kullanırsanız çok hoş bir lezzet elde edersiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder