fırında patatesliz omlet
Etiketler:
kaşar peynir,
patates,
tuz,
yağ,
Yemek Tarifleri,
yumurta 
Patates-Ye için tariften çok servis önerisi.
Malzemeler

Hazırlanışı
- Patatesler küp küp doğranıp haşlanır.
- Haşlanan patatesler bir kap içinde çırpılmış yumurta ve kaşar peynir ile karıştırılır.
- Bu karışım yağlanmış topkek kalıplarına paylaştırılıp, önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir.
Notlar
- Kahvaltıya misafiriniz geldiğinde omletinizi değişik şekillerde ikram edebileceğiniz konusunda fikir vermek maksadıyla bu tarifi hazırladım.
- Patatesli omlet bir gün önceden kalan patates püresi ile de çok lezzetli oluyor tavsiye ederim. Tabi ki kızarmış patatesle de nefis oluyor.
- Patateslerinizi haşlarken bir tutam biberiye kullanırsanız çok hoş bir lezzet elde edersiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder