25 Ocak 2010 Pazartesi

kızartma patates tatlısı

IMG_3214

Malzemeler

  • 3 küçük patates
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • sıvıyağ

Yapılışı

  1. Patatesleri yarım santim inceliğinde yuvarlak doğrayın.Yağda her iki tarafını da kızartın.
  2. Hepsini tencereye alıp 1 bardak şeker ve 1 bardak suyu ekleyip 15-20 dakika kaynatın.
  3. Şerbetin içinde soğumaya bırakın ve servis ederken şerbetten çıkarın. Bu tatlı ertesi güne kalırsa patatesler sertleşir günlük taze olarak tüketilmelidir.

Afiyet Olsun..

IMG_3222

IMG_3226

IMG_3249

:) Merhaba sevgili arkadaşlarım,çocukluğumdan beri en sevdiğim tatlılardan biri olan patates tatlısını sizlere sunuyorum.Patatesin her yemeğe sağladığı mükemmel uyumu tatlısında da görebilirsiniz...Bu tarifimide sevgili arkadaşımın etkinliğine gönderiyorum. Kendisine kolaylıklar diliyorum... http://sevincceden.blogcu.com
MALZEMELER:
5-6 adet patates (haşlanmış ve çok iyi ezilmiş)
3-4 yemek kaşığı un
1 yumurta (içine )
1 yumurta (kızartmak için)
Önceden hazırlanmış orta kıvamlı şerbet.
YAPILIŞI:
Ezilmiş patatese un ve yumurta ilave ederek yoğuralım. Elimizi bir miktar yağlayarak resimdeki şekli verip yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartalım. Şerbeti ile buluşturup
servis yapalım.Taze olarak tüketelim...AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder