Malzemeler
- 3 küçük patates
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- sıvıyağ
Yapılışı
- Patatesleri yarım santim inceliğinde yuvarlak doğrayın.Yağda her iki tarafını da kızartın.
- Hepsini tencereye alıp 1 bardak şeker ve 1 bardak suyu ekleyip 15-20 dakika kaynatın.
- Şerbetin içinde soğumaya bırakın ve servis ederken şerbetten çıkarın. Bu tatlı ertesi güne kalırsa patatesler sertleşir günlük taze olarak tüketilmelidir.
Afiyet Olsun..
MALZEMELER:
5-6 adet patates (haşlanmış ve çok iyi ezilmiş)
3-4 yemek kaşığı un
1 yumurta (içine )
1 yumurta (kızartmak için)
Önceden hazırlanmış orta kıvamlı şerbet.
YAPILIŞI:
Ezilmiş patatese un ve yumurta ilave ederek yoğuralım. Elimizi bir miktar yağlayarak resimdeki şekli verip yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartalım. Şerbeti ile buluşturup
servis yapalım.Taze olarak tüketelim...AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder